Čtyři další projekty podpoří Plzeň ze svého fondu životního prostředí

Projekt Zelená Techmanie, projekt Zahrada splněných přání Městského obvodu Plzeň 6 – Litice, ozelenění vnitrobloku a terasy při vstupu do Hospice svatého Lazara.

Cílená propagace v Plzni

Také projekt na monitoring zdravotního stavu populace některých druhů volně žijících živočichů Dobrovolného ekologického spolku – ochrana ptactva podpoří ze svého Fondu životního prostředí město Plzeň. Celkem na ně poskytne 620 tisíc korun.

Konkrétně částka 310 tisíc korun půjde na projekt týkající se areálu Techmania Science Center. Ten má převážně zpevněné plochy (parkoviště, chodníky, vozovky) a budovy. Předmětem projektu je výsadba nové zeleně na úpatí spojovacího mostu u schodiště z parkoviště. Na místo bude navezena nová kvalitnější zemina a do záhonu vysázeny nové dřeviny. Do záhonu bude svedena dešťová voda ze spojovacího mostu. Záhon bude zastíněn vybudováním konstrukce na popínavé rostliny.   

Částku 180 tisíc korun získá šestý městský obvod, a to pro 56. mateřskou školu v Liticích. Budova školy byla přistavěna a došlo i k rozšíření plochy zahrady školy. Projekt se týká založení nového trávníku na ploše zahrady školy, jeho údržby, vysazení tří sakur a umístění nového herního prvku ve tvaru lodě. Další část projektu se zabývá výsadbou dvou stromů v ulici Řepná a dvou stromů v ulici Klatovská.

Podpořen je také projekt Ozelenění vnitrobloku a terasy v ulici Sladkovského 66a pro Hospic svatého Lazara, a to částkou 80 tisíc korun. Vstup do budovy hospice z nádvoří vede přes rozlehlé parkoviště.  Tam se nachází strom, který je již ve špatném stavu a hustě zarostlý záhon listnatými keři a trvalkami. Na parkovací plochu budou umístěny mobilní nádoby, do nichž budou vysázené popínavé a cibulnaté rostliny a letničky. Starý strom nahradí nový, zarostlý záhon bude upraven a nově osázen trvalkami a letničkami.

Dotace ve výši 50 tisíc korun půjde také na úhradu projektu Monitoring zdravotního stavu populace vybraných druhů volně žijících živočichů pro Dobrovolný ekologický spolek. Ten už několik let monitoruje stav populace lišky obecné i dalších šelem, stejně tak labutě velké či nutrie říční.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka