Cyklus Sci-fi prázdniny v Techmanii se podívá na Dunu

Duna je nejznámějším Herbertovým románem a kultovním dílem světové sci-fi, ověnčené cenami Nebula a Hugo a zfilmované Davidem Lynchem a Johnem Harrisonem. I tentokrát průvodce pořadem srovná vybrané scény a momenty z knihy s vědeckou realitou a v závěru promítne ukázku z filmu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Přednáška s projekcí začíná v Techmania Science Center v Plzni v sobotu 13.8. v 17:30.

Duna je nejznámějším Herbertovým románem a kultovním dílem světové scifi, ověnčené cenami Nebula a Hugo a zfilmované Davidem Lynchem a Johnem Harrisonem. I tentokrát průvodce pořadem srovná vybrané scény a momenty z knihy s vědeckou realitou a v závěru promítne ukázku z filmu.

„Podíváme se na zoubek myšlenkám a technologiím, které Herbert do svého nejslavnějšího díla uschoval. V Duně jde originální cestou hluboko propracovaného světa, kde se v daleké budoucnosti lidstva řeší nástup nového proroka a hlavně kdo bude vládnout celé galaxii. V díle je méně vědy a mnohem více lidskosti, intrik, politiky a náboženství,“ říká autor přednášky Lukáš Houška ze 3D Planetária.

Kromě Sci-fi prázdnin zve Techmanie o víkendu v planetáriu na 3D filmy Polaris a Pijeme vodu z komet? a 2D snímek Zabydlená Země, ve 3D Cinema pak promítá Titány doby ledové. V laboratořích fyziky a chemie jsou pak připraveny programy zaměřené na téma výživy. V dílnách si návštěvníci mohou vyrobit vodní mlýnek. V případě příznivého počasí se v Techmanii uskuteční také denní astronomická pozorování.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.08.2016 11:42




12 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka