Cyrana střídají Akvabely

Ve středu večer se v Proluce odehrálo poslední letošní představení Cyrana s Michalem Dlouhým v titulní roli.

Cílená propagace v Plzni

Premiéra i všechny reprízy byly beznadějně vyprodané a představení zhlédlo více než 6000 diváků. Divadelní léto pod plzeňským nebem ale nekončí, už v neděli 22. 7. se na jevišti v Proluce poprvé představí tragikomedie Akvabely, která měla v rámci festivalu premiéru vloni v červnu, odehrávala se ale na prostranství U Zvonu. Divadelní léto zve i na doprovodný program v podobě večeru Open Air Slam a na závěr má pro své příznivce horkou novinku – první ročník Festivalu hereckých kapel.

„Úspěch Cyrana nás velmi těší, vstupenky byly vyprodané už v den premiéry a další zájemce jsme bohužel museli odmítat. Inscenaci ale tradičně plánujeme opakovat následující rok, na reprízy Cyrana se proto můžete těšit v červenci 2019. Všechny, kterým se nechce tak dlouho čekat, bych ráda pozvala na Akvabely, skvělou komedii Davida Drábka v režii Viléma Dubničky. Akvabely hrajeme od neděle 22. 7. do středy 25. 7. a vstupenky jsou ještě k dostání,“ říká ředitelka festivalu Divadelní léto Marcela Mašínová.

Akvabely nerežíroval Vilém Dubnička poprvé. Stejná inscenace, která pod jeho vedením vznikla v Plzni v roce 2006, se stala inspirací pro založení Divadelního léta. Tři tehdejší hlavní protagonisté, Bronislav Kotiš, Zdeněk Rohlíček a Michal Štěrba, si následně v průběhu jedenácti let festivalu zahráli v řadě inscenací. V roce 2017 se v Akvabelách s režisérem Vilémem Dubničkou znovu sešli. Příběh o třech přátelích, kteří své problémy řeší v plavkách, měl vloni na otevřené scéně U Zvonu velký úspěch. „Akvabely se pro mě ukázaly být naprosto fatální. Byla to moje první profesionální režie, díky nim vlastně taky vzniklo Divadelní léto, my jsme s klukama během těch deseti let do krize středního věku opravdu dospěli a na mě nakonec uhodila tak těžce, že z festivalu odcházím, přičemž mým posledním kouskem jsou zase Akvabely," říká režisér inscenace a umělecký šéf Divadelního léta Vilém Dubnička.

Letní divadelní večery v Proluce uzavře novinka – Festival hereckých kapel. V sobotu 28. 7. se na jevišti budou od 14 hodin střídat herecké tváře, tentokrát v rolích muzikantů. Z kapel se do Plzně chystají Genius noci, Orchestr posledního dne, Pawlowski, Furt rovně, autorská dvojice Dubnička - Lahoda nebo Homer Street. Moderátory budou Vilém Dubnička a Viktor Limr, z dalších hereckých tváří, převážně spjatých s Divadelním létem, se návštěvníci mohou těšit na Petra Konáše, Andreu Mohylovou, Marka Mikuláška, Radka Valentu, Petra Vodičku a další. Kapely se budou v Proluce střídat do 22 hodin, pak bude následovat afterparty v Papírně.

Vstupenky na inscenace Divadelního léta 2018 jsou k dostání prostřednictvím sítě GoOut (www.goout.cz), v prodejně DEPO2015, Presslova 14, a také na místě v Proluce vždy hodinu před představením.


Divadelní léto pod plzeňským nebem
11. ročník

Proluka v Křižíkových sadech, Plzeň, začátky představení ve 20:30

Cyrano
režie: Ivan Řezáč

hrají: Michal Dlouhý, Miloslav Tichý, Kamil Halbich, Andrea Mohylová a další
premiéra: 30. 6.
reprízy: 2.7., 3.7., 4.7., 8.7., 9.7., 10.7., 11.7., 12.7., 15. 7., 16. 7., 17. 7., 18. 7.

Akvabely
režie: Vilém Dubnička

hrají: Bronislav Kotiš, Zdeněk Rohlíček, Michal Štěrba a další
reprízy: 22.7., 23. 7., 24. 7., 25. 7.

Festival hereckých kapel
28. 7. od 14:00


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka