Cyrano a Švanda dudák mohou být dárky pod stromečkem

Dvanáctý ročník festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem se sice koná až v červnu a červenci 2019, už teď ale probíhají intenzivní přípravy.

Cílená propagace v Plzni

A to nejen na novou inscenaci Švanda dudák s Ondřejem Rychlým v titulní roli. Z dalších herců to bude například Martin Písařík, kterého čeká role Vocilky, nebo Michal Štěrba jako Kalafuna. Tylova báchorka v režii Marka Němce bude mít premiéru na konci června 2019 a pod plzeňským nebem ji pak do poloviny července čeká řada repríz.
V programu festivalu nemohou chybět ani reprízy letošního diváckého hitu – inscenace Cyrano s Michalem Dlouhým. Zájemci o vstupenky si od dnešního dne mohou zakoupit na obě představení vánoční poukazy.

Vánoční poukazy Divadelního léta už se staly tradicí a zájem o ně každým rokem stoupá. „Všechna představení Cyrana byla letos vyprodaná už v den premiéry a víme, že na řadu zájemců se vstupenky bohužel nedostaly. Vánoční poukaz je první možností, jak si vstupenky zejména na premiérovou inscenaci zajistit v předstihu. Zároveň je to dobrý tip na dárek pro všechny, kteří mají rádi divadlo,“ říká ředitelka festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem Marcela Mašínová.

Divadelní léto je největším open air divadelním festivalem v Plzeňském kraji, v letošním roce jeho návštěvnost přesáhla 9 000 diváků. Festivalové jeviště s hledištěm pro 500 diváků vyroste každé léto na jiném místě. „Okolní domy, stromy v parku nebo třeba městské hradby vždy dotváří kulisu dané inscenace. Prostor pro Švandu dudáka zatím neprozradíme, ale zcela určitě zůstaneme na dosah centru Plzně,“ slibuje Marcela Mašínová. Na stejném místě se pak ve druhé polovině července odehraje i několik repríz Cyrana a chybět nebude ani zajímavý doprovodný program.

Poukazy na Švandu dudáka a Cyrana bude možné na jaře 2019 proměnit v konkrétní vstupenky, datum představení a místo v hledišti si majitelé poukazů budou moci vybrat přednostně, ještě před spuštěním předprodeje.

Vánoční poukazy Divadelního léta v ceně 500, 780, 860, 980 Kč lze zakoupit prostřednictvím sítě GoOut https://goout.net/cs/listky/divadelni-leto-pod-plzenskym-nebem-2019/uard/.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka