Cyrano Michal Dlouhý i Akvabely míří do plzeňské Proluky

Divadelní léto pod plzeňským nebem připravuje každý rok inscenaci, kterou zasazuje do kulis historického centra města.

Cílená propagace v Plzni

Hlediště pro více než 400 diváků vyroste tentokrát v Proluce a tváří letošního léta se stane Michal Dlouhý v titulní roli Cyrana. Premiéra slavné dramatické básně Edmonda Rostanda se odehraje 30. června 2018, v červenci bude mít Cyrano v režii Ivana Řezáče jedenáct repríz. Letní červencové večery v Proluce zpříjemní i čtyři reprízy loňské úspěšné tragikomedie Akvabely.

Divadelní léto zahájí už 18. června doprovodný program, představení Pojďme na tanec! ve spolupráci s Tancem Praha. V červenci se uskuteční tradiční Open Air Slam a připraven je i příměstský divadelní tábor pro děti od 9 do 15 let.

Horkou novinkou na závěr bude 28. července Festival hereckých kapel.

Vstupenky na Divadelní léto se začínají prodávat dnes, 4. dubna, prostřednictvím sítě GoOut.

Divadelní léto je největším open air divadelním festivalem v Plzeňském kraji a jeho návštěvnost se ustálila na osmi tisících diváků. Letos potrvá od 18. června do 28. července. „Divadelní léto mám velmi rád. Je to festival, který v reálném prostředí Plzně vytváří vlastní kvalitní inscenace. Nezaměnitelná atmosféra letních večerů přivádí do centra jak místní publikum, tak i návštěvníky města,“ říká 1. náměstek primátora města Plzně Martin Baxa.

Proluka v Křižíkových sadech je oblíbeným místem festivalu, v roce 2008 tu Divadelní léto uvedlo svoji vůbec první inscenaci Don Juan a vrátilo se sem i v roce 2015 s inscenacemi Prokletí rodu Baskervillů a Lhář. Plzeňské historické hradby si jako kulisu pro Cyrana vybral i režisér Ivan Řezáč. Plzeňský rodák je především hercem, v rodném městě začínal jako divadelní ochotník, účinkoval v Českém rozhlase a před přijetím na DAMU působil krátce v Divadle Alfa. Po ukončení studia hrál Ivan Řezáč mimo jiné v libereckém divadle F. X. Šaldy, v Činoherním studiu v Ústí, v Praze v Národním divadle, ve Švandově divadle a od roku 2008 je členem souboru Divadla na Vinohradech. V roce 2006 obdržel Cenu Thálie za postavu Arnulfa v představení Škola pro ženy (Švandovo divadlo). Věnuje se také divadelní režii.

Tváří 11. ročníku Divadelního léta bude herec Michal Dlouhý, kterého čeká pod plzeňským nebem náročná role Cyrana. Spolu s ním se na jevišti v Proluce představí v roli Le Breta Kamil Halbich, kterého diváci Divadelního léta znají jako skvělého Dona Quijota (2016). Roxanu si zahraje herečka Divadla J. K. Tyla Andrea Mohylová a Kristiána Miloslav Tichý. Dále hrají Jan Jankovský, Antonín Procházka ml., Klára Krejsová, Jana Kubátová, Bronislav Kotiš, Petr Borovský, Jiří Maryško a další.
Vstupenky na inscenace Divadelního léta 2018 jsou od 4. dubna k dostání prostřednictvím sítě GoOut (www.goout.cz), v prodejně DEPO2015, Presslova 14, a v červnu a v červenci na místě v Proluce před představeními (čas bude upřesněn).


Divadelní léto pod plzeňským nebem

11. ročník
Proluka v Křižíkových sadech, Plzeň, začátky představení ve 20:30

Cyrano
režie: Ivan Řezáč
hrají: Michal Dlouhý, Kamil Halbich, Andrea Mohylová a další
premiéra: 30. 6.
reprízy: 2.7., 3.7., 4.7., 8.7., 9.7., 10.7., 11.7., 12.7., 15. 7., 16. 7., 17. 7.

Akvabely
režie: Vilém Dubnička
hrají: Bronislav Kotiš, Zdeněk Rohlíček, Michal Štěrba a další
reprízy: 22.7., 23. 7., 24. 7., 25. 7.

Festival hereckých kapel
28. 7.

Doprovodný program:
Pojďme na tanec! (Tanec Praha)
18. 6.

Open Air Slam
19. 7.

www.divadelnileto.cz
www.facebook.com/divadelnileto


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka