Další služební byty mají pomoci udržet řidiče MHD v Plzni

Plzeň poskytne další tři své byty do nájmu Plzeňským městským dopravním podnikům (PMDP).

Jarní servisní akce AUTO CB

Ty bytové jednotky využijí jako služební pro své zaměstnance. Radnice tak naplňuje záměr podporovat pomocí služebních bytů stabilizaci či nábor nových pracovníků u vybraných složek města, jeho příspěvkových organizací či dalších několika subjektů. Kromě PMDP a Městské policie Plzeň město vychází vstříc například také Fakultní nemocnici Plzeň.

„Plzeňské městské dopravní podniky, podobně jako dopravní podniky v mnoha jiných českých městech, řeší vážný nedostatek řidičů. Právě šance získat městský byt za standardních podmínek, avšak přednostně, je jedním z bonusů, který by mohl pomoci dopravnímu podniku přilákat a udržet zaměstnance,“ přiblížil radní pro oblast správy městských nemovitostí David Šlouf. Kromě možností získat služební byt plzeňský dopravní podnik nedávno avizoval také navýšení mezd i další benefity.

O poskytnutí bytů do nájmu rozhodla Rada města Plzně. Konkrétně jde o tři byty v jednom z domů v Americké ulici. Ve dvou případech se jedná o garsoniéru, třetí byt je o velikosti 1+kk. Výše nájemného činí 82,10 Kč/m2 podlahové plochy bytu za měsíc. Celkem Plzeň poskytla PMDP do nájmu osm svých bytů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 10.05.2018 08:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka