Další sociální automobil získala hospicová péče v Plzni

Zcela nový vůz značky Dacia Dokker mohou nyní využívat pracovníci a klienti domácí hospicové péče v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Slavnostní předání automobilu proběhlo ve čtvrtek 19. září za účasti zástupců plzeňské organizace a poděbradské reklamní agentury Kompakt, která tento projekt zaštiťuje. Vozidlo zaměstnanci hospice využijí v rámci terénní odlehčovací služby a při dalších podpůrných aktivitách.

Zařízení Domov – plzeňská hospicová péče, které nabízí řadu sociálních služeb, obdrželo nový vůz v rámci projektu Sociální automobil. Ten funguje po vzoru evropských měst již 20 let, za tu dobu Kompakt předal v České republice na stovky vozidel. Plzeňský hospic získal v celkovém pořadí již 790. automobil. „Ve většině sociálních zařízení pečujících o hendikepované, seniory či osoby nacházející se v nouzi, je vozový park ve velmi špatném technickém stavu. Tato zařízení pak mohou získat nové auto jen prostřednictvím charity či sponzorství, což ale nepřichází každý den, proto jsme se rozhodli vzít situaci do svých rukou a nějak pomoci těm, kteří to skutečně potřebují a neměli v životě stejnou startovní čáru jako my,“ uvádí Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt.

Na financování vozidla se podílelo asi 41 subjektů napříč obory od velkých firem až po nejmenší jednotlivce z místních obyvatel i přilehlého okolí. Projekt rovněž podpořily statutární město Plzeň a Plzeňský kraj.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka