Dan Bárta & Ilustratosphere jedou turné, hrají v Rokycanech a Klatovech

Podzimní turné s trefným názvem PRVNÍ FIFTÝN 2015 je oslavou patnáctileté spolupráce výjimečných hudebníků. Oblíbený zpěvák v doprovodu své kapely ILLUSTRATOSPHERE během rozsáhlého turné potěší fanoušky v Čechách i na Slovensku.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zažijte jedinečnou atmosféru hudební produkce držitele řady ocenění a odneste si nevšední zážitek z hudby na koncertě v Městském kulturním středisku v Klatovech, již ve čtvrtek 26. listopadu v rokycanské sokolovně a 29. listopadu v Klatovech.
Turné je zároveň oslavou patnáctileté spolupráce Dana Bárty & Illustratosphere. První část hudebních zážitků v podání Dana a jeho skupiny se odehraje na Slovensku, vše bylo zahájeno 30. září bratislavským koncertem. Postupně se skupina podívá ještě do dalších 8 slovenských měst.  Tuzemská série vystoupení odstartuje 24. listopadu koncertem v Berouně a dále zahrne Rokycany, Strakonice, Štětí, Klatovy, Frýdek-Místek, Brno, Velký Týnec, Příbram, Prahu, Žďár nad Sázavou, Chrudim, Kolín a Karlovy Vary.

Uznávaný a cenami ověnčený zpěvák v doprovodu neméně oceňovaných hudebníků (Filip Jelínek – klávesy a aranžmá, Robert Balzar – kontrabas a basa, Míra Chyška – kytara a Jiří Slavíček – bicí) během řady vystoupení zahraje, kromě písní z alba Maratonika, mnoho oblíbených songů ze starších desek. „Zkrátka co jiného než průřez tvorbou na oslavu patnáctiletí,“ doplňuje Bárta.

Patnáct let fungování není zrovna krátká doba. Jak to spolu muzikanti takovou řádku let vydrželi? „ Patnáct roků je patnáct roků, za tu dobu se naučíte pozorovat navzájem dost dobře na to, abyste dokázali odfiltrovat drobné násery a podkuřovat drobným radostem. A koneckonců, práce je to, co nás a lidi, co na nás chodí, spojuje, takže se máme pořád dobře,“ vypráví zpěvák s úsměvem.

Sehraná pětice muzikantů přinese jedinečný hudební zážitek. „Bude dobře být na šňůře, taková intenzivní služebka. Nic než písně, noty a přednesy se v podstatě neřeší. Kluci z techniky jsou na svých místech, našinec se nevyčerpává administrativou, ani nerozptyluje běžnodennostmi. Raději děláme v blocích, prostoročas se tak jako slije v takovou mimózu a bezčasí, našinec se pak líp soustředí. A koncentrovanému, tomu se to koncertuje!,“ uzavírá Bárta.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 25.11.2015 17:02



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka