Dan Bárta a ALICE míří do Plzně aneb Zpátky na místo činu

Ačkoliv to vypadá, že výroční turné rockové skupiny ALICE a Dana Bárty je u konce, není tomu tak. Třešničkou na dortu se stane plzeňský koncert.

Cílená propagace v Plzni

Tím jedna z nejzásadnějších českých rockových kapel 90. let ukončí šňůru, kterou odstartovala 21. ledna v Ostravě. Původem plzeňská kapela koncertem ve městě, kde vznikla, dokončí neopakovatelnou vzpomínkovou sérii s názvem 100/4 TOUR. Ta je oslavou 25. výročí vzniku skupiny, která si po letech zahrála ve své původní sestavě.

Zahájení tohoto zcela výjimečného turné proběhlo v Ostravě, následoval Zlín, Krnov, Chomutov, České Budějovice, Pardubice, Olomouc, Brno, Ústí nad Orlicí, Praha, Mladá Boleslav a Jablonec nad Nisou. Poslední koncert se uskuteční 28. května v plzeňském klubu DEPO 2015. Muzikanti (Dan Bárta – zpěv, Lumír Václavík – sólová kytara, Martin Střeska – kytara, Zdeny Podskalský – baskytara a Jiří Mikeš Milý – bicí) během vystoupení zahráli průřez vydanými alby Yeah!, Ústa hromů a Alice. Fanoušci si mohli naživo opět vychutnat hity jako Ani náhodou, Ráj se mnou nehledej, A to tě trochu bolí a mnoho dalších. Mimo turné si budete moci poslechnout Alici ještě na několika dalších koncertech, například 29. května v Teplicích u příležitosti zahájení lázeňské sezóny.

„Plzeň je matkou Alice, zaslouží si něco speciálního, hm, třeba poslední koncert šňůry nebo tak něco. Dlouho jsme hledali prostor, to se taky podepsalo na tom, že je to nakonec až v květnu, ale zase na druhou stranu Máj jest lásky čaj...  Po té šňůře teď v lednu a únoru jsem mnohem klidnější, žádné zdrženlivosti se ode mne už nikdo nedočká. Takže: Bude to dobré, a kdo nepřijde, hrubě prohloupí, bude litovat, trápit se celé léto, zpytovat své svědomí a dlouho mu potrvá, než si odpustí," dodává Bárta s úsměvem.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 24.04.2016 17:02



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka