Das Filmfest v Plzni: komedie o gigolovi i velký útěk v balónu

Dobrodružný pokus o útěk z Východního Německa horkovzdušným balónem, komedie o chlapíkovi, který aby vyřešil své finanční problémy, zvolí si kariéru gigola.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nebo také mrazivý thriller o nočním běžci volně inspirovaný skutečnými událostmi nebo provokativní dokument sledující silné ženy, jež se nebojí prolamovat tabu. Festival DAS FILMFEST letos mezi 16. a 18. říjnem zavítá i do plzeňského DEPO2015 a filmovým fanouškům nabídne pestrou paletu aktuálních německy mluvených snímků.

14. ročník festivalu německy mluvených filmů DAS FILMFEST se kromě Plzně uskuteční také v Praze, Brně a Jihlavě a představí na pět desítek snímků německé, rakouské a švýcarské produkce. Kompletní program naleznete na www.dasfilmfest.cz. Přehlídku tradičně spolupořádají Goethe-Institut, Rakouské kulturní fórum v Praze a Švýcarské velvyslanectví v České republice.

Poté, co je Georgy vyhozen z bytu a náhle mu zemře kamarád z kapely, přijde na fantastický podnikatelský záměr – dá sebe i své tělo na prodej ženám. Co se děje dál, ukáže komedie Love Machine, která následuje nejlepší tradici rakouského kabaretu. Další komedie v programu Zač nás trestáš? (Womit haben wir das verdient?) vypráví příběh ateistické feministky, lékařky Wandy, které se život obrátí vzhůru nohama, když jí její pubertální dcera Nina sdělí, že se rozhodla přestoupit k islámu.

Do třetice dramaturgie nabídne komedii Zelenější už to nebude (Grüner wird's nicht) o práškovacím letadle, útěku před monotónním životem a hledání ztraceného štěstí. Film je uveden pod záštitou Zastoupení Svobodného státu Bavorsko v České republice v rámci Bavorského filmového večera. Diváci jsou před začátkem projekce od 20:00 srdečně zváni na bavorskou recepci v DEPO2015.
 
Útěk je také hlavním motivem snímku Balón (Ballon). Tentokrát ale dvě východoněmecké rodiny zatouží po životě ve svobodné zemi a zvolí netradiční a poněkud riskantní plán – chtějí hranice přeletět v horkovzdušném balónu. Příznivce thrillerů a mrazivých dramat potěší snímek Běžec (Der Läufer). Tento snímek je volně inspirován kriminálním případem, který se odehrál ve Švýcarsku v 90. letech.

Milovníci dokumentů se mohou těšit na provokativní dokument Vagína (#Female pleasure), v jehož centru stojí pět odvážných, inteligentních a samostatných žen. Prolamují tabu mlčení i studu, jež jim způsobila společnost a jejich náboženský svět se svými zastaralými patriarchálními strukturami. Zároveň však ukazují, jak se dá pomocí odvahy, síly a radosti ze života jakákoliv struktura změnit.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 10.10.2019 17:08



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka