David Kellner chce být nejlepším extrémním běžcem světa

Mistra světa ve 24 hodinovém extrémním překážkovém závodě Davida Kellnera v úterý přijal hejtman Josef Bernard, aby mu poděkoval za reprezentaci Plzeňského kraje na mezinárodní úrovni.

Cílená propagace v Plzni

Čerstvý mistr světa ze závodu v australském Sydney byl podpořen Plzeňským krajem z dotačního titulu pro sportovce reprezentující kraj na evropském a světovém mistrovství.

„Jsem velmi hrdý na to, že tak náročný sport jakým tento extrémní běh je, můžeme jako kraj podpořit. Právě kvůli těmto méně známým sportům Plzeňský kraj vypsal dotační titul na podporu sportovců reprezentujících kraj na světových a evropských šampionátech. V třetím kole jsme podpořili čtrnáct sportovců částkou pět set deset tisíc korun,“ uvedl hejtman, který společně s předsedou výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Jaroslavem Šobrem předali úspěšnému běžci pamětní list a dárkový koš s regionálními potravinami a poděkovali mu za skvělou reprezentaci kraje.

Zhruba dva roky se David Kellner (43) věnuje extrémnímu překážkovému běhu. Začínal jako vrcholový atlet a triatlonista, ale díky náhodě se dostal k extrémnímu běhu. V současné době se řadí ke světové špičce v tomto méně známém a velmi náročném sportu, který nabírá na oblíbenosti, závodů se účastní podle Kellnera mnohdy i tisícovka běžců. Čerstvým úspěchem Kellnera je získání titulu mistra světa na OCR Word Championships Enduro 24 Hr Sydney. Jedná se o 24 hodinový extrémní překážkový běh náročným terénem Austrálie. Úspěšný běžec a voják z povolání zdolal během závodu 390 překážek a uběhl zhruba 150 km. „Závod v Sydney byl extrémně náročný, běžíte totiž čtrnáct hodin v úplné tmě, náročným terénem. Ale chtěl jsem sám sobě dokázat, že na to mám. Vzhledem k finanční náročnosti sportu bych se ale třeba právě do Sydney bez podpory Plzeňského kraje nedostal,“ uvedl David Kellner, který kvůli finanční náročnosti sportu má dvě zaměstnání. Denně dojíždí do Doupova, kde pracuje pro Armádu ČR, a v podvečer pak trénuje. „Měsíčně musím naběhat zhruba 600 kilometrů. Časově je to velmi náročné. Člověk ale musí mít natrénováno a umět ovládat bolest, která samozřejmě po mnoha hodinách přichází,“ vysvětluje Kellner. Do budoucna by se rád věnoval trenérské činnosti a dětem a mladým lidem přiblížil extrémní běh. Pro příští rok si ale stanovil jasný cíl. „Chci vyhrát ve své kategorii nad 40 let a být nejlepším na světě. V závodě se chci dostat na zhruba 207 kilometrů za závod,“ prozradil.

První červencový víkend se David Kellner účastnil ve Francii v Morzine závodu na 52 km a 60 překážek (nejtěžší závod v Evropě) a ten se mu podařilo ve své kategorii vyhrát, čímž se nominoval na podzimní MS Spartan ultra 24 hodin ve Švédsku.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.07.2019 10:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka