David Růžička v úterý podepíše knihu o obrech a trpaslících nejen Plzeňska

V úterý 27. června od 16ti hodin se v prodejně Kosmas na plzeňské Klatovské 13 koná autogramiáda Davida Růžičky, autora knihy Obři, trpaslíci, vodníci a skryté poklady - nejkrásnější pověsti.

Cílená propagace v Plzni

A  nač se mohou návštěvníci autogramiády těšit? Jednak na autorské čtení na přítulném dvorku prodejny a pak na zvýhodněnou cenu, za kterou si budou moci během autogramiády knihu zakoupit.

O čem nová kniha pojednává?  O hradech, zámcích i skalách, rybnících či obyčejných stavení, o všem, co je po celé České republice nějak opředeno kouzelnými pověstmi o tajemných obrech, trpaslících, vodnících, zbloudilých duších či strašidelných tvorech, velký prostor je ovšem věnován i autorově regionu – širšímu Plzeňsku a západním Čechám: Plzeňskému kraji a západu Čech vůbec.  „Snažím se přiblížit i méně známé příběhy, co se vyprávěly třeba v pohraničí,“ přibližuje svůj autorský záměr David Růžička a dodává: „ti, kdo měli možnost do knihy již nahlédnout, oceňují v řadě případů i jisté dovysvětlení souvislostí některých z příběhů; např. každý ví, že výbuch bolevecké muničky inspiroval Karla Čapka, dlícího tou dobou coby vychovatel na zámku Chyše, k románu Krakatit, ne každý ovšem slyšel, že vyprávěnky služebných o zjevení chyšské hraběnky, kdysi toužící po dlouhověkosti, stály u zrodu Čapkovy divadelní hry Věc Makropulos.  Nebo, že základ k oblíbené filmové pohádce O princezně se zlatou hvězdou na čele se váže k romantické zřícenině gotické tvrze v pošumavských Kašovicích… Podobných překvapení je kniha plná.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 26.06.2017 07:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka