Den pro zdraví v bazénu na Slovanech v sobotu bojuje proti cukrovce

V sobotu 11. listopadu 2017 se koná DEN PRO ZDRAVÍ nejen pro diabetiky při příležitosti Světového dne diabetu, který pořádá Diabetologické centrum FN Plzeň spolu se Svazem diabetiků ČR Územní organizací Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Akce se uskuteční v prostorách plaveckého bazénu Slovany od 10 do 16 hodin. Cílem projektu je upozornit na nebezpečí této civilizační choroby, zvýšit povědomí veřejnosti o problematice diabetu. Zahrnuje také cvičení ve vodě i tělocvičně.

Diabetes mellitus (cukrovka) je závažné chronické onemocnění organismu, způsobuje poruchy látkové přeměny a vyvolává mnoho akutních a chronických komplikací. Většina diabetiků trpí cukrovkou 2. typu, jejíž nástup lze ovlivnit správnou životosprávou a fyzickou aktivitou. V ČR žije téměř milion lidí s cukrovkou a lékaři odhadují, že další čtvrt milionu má diabetes také, jen o tom ještě neví.

Světový den diabetu - vyhlášen v roce 1991 Mezinárodní federací pro diabetes (IDF) a Světovou zdravotnickou organizací (WHO) s cílem upozornit na problém šířící se epidemii diabetu 2. typu. Slaví se vždy 14. listopadu na počest výročí narození objevitele inzulínu, kanadského lékaře Fredericka Bantinga.

Připraven je i program pro děti se skřítkem Zdravínkem. Vstup je zdarma.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka