Desetitisíce lidí zamíří v sobotu ke Strašicím na tradiční armádní Bahna

Moderní i historická vojenská technika a hlavně spousta akčních ukázek. To bude k vidění v sobotu u Strašic na Rokycansku. V bývalém vojenském prostoru Brdy se koná tradiční akce Armády České republiky Bahna.

Cílená propagace v Plzni

Den pozemního vojska Bahna letosláká diváky od 9 hodin dopoledne do podvečerních čtvrt na šest. Během oblíbené akce se představí nejen česká armáda, ale i další. Američané ukážou svůj bitevní vrtulník Apache, techniku představí islovenská, rakouská a polská armáda. Bahna nabízí celodenní zábavu. Lidése mohou těšit na statické ukázky techniky i na akční scény. Největší z nichpřipravuje česká armáda. Během více než hodiny předvede obranu našeho území před nepřátelskýmútokem. Do akce se zapojí pozemní i vzdušné síly,ale třeba i vojenská policie. Běhemukázky jednotky české armády zastaví útok protivníka, následně výsadkáři obsadídůležitý most. Poté vojáci vytvoří minovým polem průchody a následovatbude útok mechanizovaných jednotek, které protivníka zničí. K vidění budou iukázky z historie. Během celého dne se představí více než 550 kusů techniky a asi1500 lidí

Ve Strašicích a v Dobřívě jsou připravena záchytná parkoviště, odkud do areálu jezdí  kyvadlová doprava. Program je přizpůsobený i pro malé děti nebo méně pohyblivé, kvůli hluku ale nechte doma psy.

foto: bahna.eu


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka