Design nových vlaků ovlivní hlasováním obyvatelé kraje

Nové vlakové soupravy na trati Plzeň – Horažďovice budou mít podobu krajských barev. A právě design nových vlaků ovlivní hlasováním obyvatelé kraje.

Cílená propagace v Plzni

Za svůj hlas pak budou moci tři účastníci hlasování vyhrát zajímavé ceny.

Od pondělka 11. září do pátku 6. října 2017 bude probíhat hlasování o podobě devíti nových souprav RegioPanterů řady 650. Na výběr budou mít hlasující ze tří variant nových, barevných návrhů s krajskými barvami a logem. K vnějšímu vzhledu vlaků bude vybrán také odpovídající barevný design vnitřního vybavení souprav. Hlasování pro jednu ze tří možností bude probíhat na webu Plzeňského kraje v uvedeném termínu, informace k hlasování budou také na facebooku. Do poloviny října pak bude zveřejněna výsledná varianta vzhledu RegioPanterů.

Kromě možnosti ovlivnit vzhled vlaků, které budou jezdit po kraji, mají hlasující možnost také vyhrát tři zajímavé ceny, a to víkend pro dva v hotelu Malá Paříž na Šumavě a dvě čtečky s drobnostmi na cestování.

Historicky poprvé tyto RegioPantery řady 650 v krajských barvách vyjedou na trať s novým jízdním řádem v prosinci 2018. Vlaky budou klimatizované, nabídnou připojení k internetu pomocí technologie Wi-Fi i elektrické zásuvky nebo informační systém. Kromě toho bude vždy alespoň jeden vůz v soupravě disponovat místem pro přepravu osob se sníženou schopností pohybu a orientace, samozřejmostí je také bezbariérové WC a místo pro kočárek.  Celkově souprava RegioPantera nabídne 140 míst k sezení.

Nákup vícesystémových RegioPanterů realizuje krajský smluvní dopravce České dráhy prostřednictvím dotace z Operačního programu Doprava 2 (OPD 2).

„Chceme zvýšit komfort cestujících, aby více využívali cestování vlakem i autobusy. Právě nové komfortní RegioPantery pomohou zatraktivnit cestování. V lednu příštího roku už budou moci cestující využívat nové slevy na jízdném, které jsou také krokem k větší atraktivitě cestování veřejnou dopravou,“ uvedl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 11.09.2017 08:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka