Dětem ze sociálně slabších rodin pomohou Obědy do škol

Členové Rady Plzeňského kraje vzali na vědomí potenciální možnost financování projektu Obědy do škol v Plzeňském kraji 2018/2019.

Jarní servisní akce AUTO CB

Předpokládané celkové výdaje projektu jsou ve výši 1 225 168 Kč.

Cílem projektu je zabezpečit školní stravování dětem mateřských škol a žákům základních škol (případně žákům víceletých gymnázií odpovídajících ročníků – nižší stupeň gymnázia) ze sociálně slabých rodin ve věku 3–15 let. Jedná se o děti, které se jako společně posuzované osoby z hlediska nároku na příspěvek na živobytí nacházely v hmotné nouzi, a snížit tak potravinovou a materiální deprivaci těchto dětí. Cílem je tedy zabezpečit školní stravování úhradou stravného (nákladů na potraviny) ve školních jídelnách dětem ze sociálně slabých rodin ve školním roce 2018/2019 (tj. od 1. 9. 2018 do 30. 6. 2019).

Z celkového seznamu zapojených škol, který je uveden v projektovém záměru k projektu Obědy do škol v Plzeňském kraji 2018/2019, je Plzeňský kraj zřizovatelem pouze jediné školy, a to příspěvkové organizace Plzeňského kraje s názvem Základní škola a Mateřská škola pro zrakově postižené a vady řeči, Plzeň, Lazaretní 25, Plzeň. Tato příspěvková organizace požádala v souladu s podmínkami vyhlášené výzvy o souhlas zřizovatele se zapojením do projektu. Finanční podíl této příspěvkové organizace na projektu činí 41 440,00 Kč. Jedná se o zajištění stravování pro 4 děti a žáky školy.

U ostatních škol zapojených do tohoto projektu jsou zřizovatelem jednotlivá města a obce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka