Děti Ráje v Plzni

Sagvan Tofi se loučí s muzikálem Děti ráje halovým turné.

Cílená propagace v Plzni

Herec a zpěvák Sagvan Tofi na sebe v posledních letech poutal pozornost především jako autor a producent prvního českého HIT muzikálu Děti ráje, který se rovných pět let těšil statutu nejúspěšnějšího českého Hit muzikálu. Na více než 400 dosud odehraných představení zavítalo neuvěřitelných 350 000 diváků a přestože zájem o něj neklesá, Sagvan Tofi připravil nový muzikál Čas růží a s Dětmi ráje se symbolicky rozloučí sérií velkokapacitních představení v českých a moravských arénách.

Tento fenomén bude naposledy k vidění v nové úpravě slibující mj. i motorky a auta na pódiu, od 5.do 19.listopadu v Ostravě, Liberci, Pardubicích, Plzni a v Českých Budějovicích.

"Jelikož jsem autorem muzikálu, je pro mě velmi důležité, aby se bavili jak herci tak publikum. Proto jsme pro tuto sezónu připravili úplně novou verzi muzikálu. Je to velká show nově doplněná o projekci, s novými kulisami, dvěma autami a dvěma motorkami na pódiu i s herci na kolečkových bruslích." říká o představení jeho tvůrce Sagvan Tofi, který spolu se svým "kamarádem do deště" Lukášem Vaculíkem v muzikálu rovněž účinkuje.

První část děje se odehrává na konci 80.let a vypráví o partě maturantů, kteří tráví svůj volný čas na tehdy tolik oblíbených diskotékách. Atmosféru příběhu dotváří a velkou zásluhu na popularitě muzikálu nesou notoricky známé hity Michala Davida jako Decibely lásky, Nonstop, Největší z nálezů a ztrát nebo Pár přátel.

Ve druhé části se představení přenese do současnosti.

Autorem libreta je Sagvan Tofi, hudbu složil František Janeček, Michal David, Zdeněk Barták a Vítězslav Hádl.

Režie nového nastudování se ujal jeden z nejlepších muzikálových režisérů Radek Balaš (Mata Hari, Do naha!, Sugar, Adéla ještě nevečeřela aj.).

"V tomhle muzikálu je všechno, Je to vtipná, milá show, ve které nechybí nostalgie, láska, zrada, zklamání. Já se na ta představení vždy moc těším hlavně kvůli lidem, se kterými tam hraju. Vytvořili jsme opravdu velmi dobrou partu. Jsou mezi námi i mladí umělci, kteří ještě nikdy v životě nestáli na jevišti a představení dodávají úžasnou energii. A já jsem jako upír, který jí tam chodí nasávat. Můžu být bůhví jak unavený, ale z té atmosféry se napumpuju energií na další týden. Je to pro mě terapie" dodává s úsměvem Lukáš Vaculík.

A v čem tkví tak obrovská popularita muzikálu? Písničky Františka Janečka, Michala Davida, Zdeňka Bartáka a skupiny Kroky, které hrají v představení hlavní roli, jsou tuzemskému publiku důvěrně známé. Nestárnou, stále se hrají a dodnes se těší velké oblibě. Možná je to nostalgie nebo touha po troše romantiky a humoru, která plní hlediště. Možná řada lidí sama podobný příběh kdysi zažila. A možná je to souhra všeho právě uvedeného. Ať už je důvod jakýkoliv, plné sály, nekonečný potlesk v závěru každého představení, radost a pobavení ve tváři diváků při odchodu potvrzuje, že Děti ráje naplňují definici zábavního průmyslu bezezbytku.

Vstupenky na podzimní turné Děti ráje jsou k zakoupení v síti Ticketportal.

Více na www.ticketportal.cz

Děti raje tour 2016:

5.11.Ostrava - Ostrava arena

9.11.Liberec - Home Credit arena

12.11.Pardubice - Tipsport arena

16.11.Plzeň - Home Monitoring arena

19.11.České Budějovice - Budvar arena

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka