Děti z plzeňské Růžovky jely Do školy na kole

V Plzni mnoho dětí vozí do školy rodiče autem. Další chodí pěšky nebo jezdí MHD. Kolo může být další ze způsobů, jak se mohou děti a mládež do školy dostat.

Cílená propagace v Plzni

Bohužel v Plzni (a i v celé zemi) jsou pro to zatím ne příliš přívětivé podmínky zvláště z důvodu bezpečnosti - ať už při samotné cestě do školy, kdy chybí pro děti a mládež bezpečné trasy do škol nebo při parkování kol ve školách. V zahraničí je daleko běžnější, že školáci jezdí do školy na kole. "V Plzni často chybí u škol místa, kde by dojíždějící mohli odložit kolo a nemuseli se o něj bát. Dojíždění dětí na kole do školy je zatím málo diskutované téma. Přitom, jak se děti naučí chodit/jezdit do školy, bude ovlivňovat celý jejich život nejen během studií, ale i v dospělosti. Žáci a studenti si mohou osvojit v mládí návyky na celý život," říká koordinátorka iniciativy Do práce na kole Eva Haunerová. 

Dne DO ŠKOLY NA KOLE se chytlo v Plzni minimálně sedm školáků z 1. C 26. ZŠ - Růžovka, kteří do školy jeli ze Lhoty, Valchy a Bor a najeli dohromady 35 km. Podle informací se jejich třídní učitelky i dále pracovali ve výuce s tématem cyklistiky a jízdních kol. Věříme, že tyto školáci nebyli jediní, kteří dnes jeli do školy na kole. Bohužel nebyla nutná žádné registrace, takže se těžko dá zjistit přesný počet zapojených.

1. května odstartovala kampaň DO PRÁCE NA KOLE. V Plzni jezdí 500 soutěžících (dvojnásobek oproti loňsku). Podrobnější informace můžete najít na stránkách soutěžní kampaně http://www.dopracenakole.cz/



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka