Dětská skupina Hangárek chystá křest spolu se seniory

V dubnu zahájila v Plzni provoz nová dětská skupina.

Cílená propagace v Plzni

Díky svému nekonvenčnímu zázemí přímo v moderním SeneCura SeniorCentru Plzeň pod Papírnou nabízí svým chráněncům kromě kreativního vzdělávacího programu s Montessori prvky a výukou cizích jazyků jako první v Plzni i Plzeňském kraji také pravidelné mezigenerační aktivity se seniory.

1. června proběhne v Domově seniorů v dopoledních hodinách neformální křest. Hlavními cíli tohoto nadstandardního projektu jsou jak kvalitní kompletní vývoj dítěte, tak i posílení soužití odlišných generací. Děti a senioři se díky spolupráci DS HANGÁREK a SeneCura SeniorCentra stali sousedy, a tato blízkost všem umožňuje mít společné zážitky.

„Pro podporu mezigenerační komunikace jsme se rozhodly poté, co jsme se inspirovaly dlouholetými úspěšnými zahraničními projekty (Japonsko, USA, Rakousko aj.). Zaujal nás její pozitivní vliv - jak z hlediska psychického, tak i fyzického - na obě skupiny. Je to ale křehký led, zatím v úzké spolupráci s aktivizačními terapeuty postupujeme velmi opatrně a snažíme se najít soulad,“ uvedly vedoucí DS Mgr. Soňa Kratochvílová, a vedoucí projektu a předseda spolku Hangar 1, z. s., Mgr. Barbora Krausová.

Patrony DS HANGÁREK jsou malíř, grafik, ilustrátor, spisovatel a publicista Josef Ladislav Jícha, hokejista Ryan Hollweg, MVDr. Dagmar Caltová, MUDr. Pavla Koželuhová, a floristka Petra Kohoutová. Více informací je možné získat na webových stránkách www.hangarek.cz, DS je také aktivní na sociální síti Facebook https://www.facebook.com/hangarek/.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka