Dětský domov v Plané má nový sociální automobil

Dětský domov Čtyřlístek v Plané získal zdarma již druhý sociální automobil. Zcela novou Dacii Dokker využije k odvozu dětí k lékaři a k dalším aktivitám.

Cílená propagace v Plzni

Předání vozidla proběhlo za účasti zástupců dětského domova a poděbradské reklamní agentury Kompakt, která tento projekt zaštiťuje.

Dětský domov rodinného typu, který zabezpečuje zhruba třicet dětí, obdržel svůj druhý vůz v rámci projektu Sociální automobil. Projekt funguje po vzoru evropských měst již 20 let, za tu dobu Kompakt předal v České republice na stovky vozidel. Domov Čtyřlístek získal v celkovém pořadí již 762. automobil. „Ve většině zařízení pečujících o děti je vozový park ve velmi špatném technickém stavu. Tato zařízení pak mohou získat nové auto jen velmi obtížně, proto jsme se rozhodli vzít situaci do svých rukou a pomoci těm, kteří v životě nemají stejnou startovní čáru jako my,“ uvádí Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt.

Dětský domov Čtyřlístek je zařízení s nepřetržitou péčí o děti. Jeho pracovníci zajišťují veškerou přípravu dětí do školy, vyplnění jejich volného času, dodržování hygienických i sociálních návyků atd. Jedním z hlavních cílů domova je, aby se život dětí ve Čtyřlístku podobal co nejvíce běžnému životu v rodině. „V domově využíváme automobil především pro převoz dětí k lékaři, který není v našem městě a musíme za ním dojíždět až do Plzně. Také nám ale poslouží na výlety a různé kulturní akce, kam s dětmi jezdíme. Využijeme jej pak i na zajištění běžných činností, jako jsou třeba pravidelné nákupy. Nový vůz jsme už potřebovali, proto z něj máme opravdu velkou radost. Děkujeme všem podporovatelům i společnosti Kompakt“, uvedl Mgr. Jiří Kotschy, ředitel domova.

Nový automobil může výchovné zařízení využívat zejména díky štědrosti lokálních firem, které na vůz přispěly. Celkem se na projektu podílelo 29 subjektů z nedalekého okolí.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka