Divadelní léto chystá na první týden v červenci příměstský tábor

Letos poprvé si mohou děti v rámci Divadelního léta pod plzeňským nebem vyzkoušet, jak se dělá divadlo. Na příměstském táboře je čeká ochutnávka všech možných disciplín, se kterými se u divadla mohou potkat.

Cílená propagace v Plzni

Pod vedením zkušených profesionálů si vyzkoušejí nejen herectví, ale i zpěv, šerm, tanec, navrhování kostýmů a mnoho dalšího. V závěru tábora předvedou své nově nabyté dovednosti před publikem na jevišti U Zvonu.

Příměstský tábor Divadelního léta je určený dětem od 9 do 14 let a potrvá od 3. do 9. července 2017. Pro festival, který letos slaví deset let, to není první práce s mladými lidmi. Studenti se zájmem o divadlo mají od počátku Divadelního léta možnost, zažít atmosféru festivalu jako brigádníci. Vznikl pro ně i projekt Open Art, díky němuž si mohli vyzkoušet určité divadelní profese. Někteří z nich studují v současné době divadelní školy a k festivalu se průběžně vrací.

Nyní se Divadelní léto poprvé zaměří na věkovou skupinu 9 - 14 let. „Víme, že v Plzni je řada talentovaných dětí, které si divadlo rády vyzkoušejí. Necháme je nahlédnout pod pokličku festivalu a věříme, že je to bude bavit – naši lektoři už se na ně moc těší! Kromě toho to není naše první zkušenost s příměstským táborem, v letošním roce pořádá PaNaMo již druhý ročník příměstského tábora na téma Řemesla v umělecké dílně v Partolticích u Nepomuka, a to v termínu 10. – 14. července,“ říká Marcela Mašínová, ředitelka Divadelního léta pod plzeňským nebem a předsedkyně PaNaMo, které festival pořádá.

Malým divadelníkům v Plzni se budou jako lektoři věnovat herečka Diana Toniková, zpěvačka Anna Marie Lahodová, sólista baletu DJKT Martin Šinták, hudebník, herec a žák Ctibora Turby Jakub Cír, divadelník Michal Ston, stepařka Kamila Borovská, akrobat a parkurista Ondřej Koura, originální výtvarnice a performerka Tereza Vydarená a šermíř Karel Basák. „Divadlo je tvar živý, tvůrčí a plný překvapení a my chceme být také takoví, připravili jsme pro děti program překypující živou tvůrčí energií,“ říká herečka Diana Toniková. Děti se budou divadelními aktivitami zabývat denně od 9 do 17 hodin v zrcadlovém sále v Papírně a také na hracím místě U Zvonu, kde je na závěr v neděli 9. 7. čeká od 16 hodin vystoupení na jevišti před publikem.

Zájemci o příměstský tábor Divadelního léta (3. – 9. 7. 2017) se mohou přihlásit na e-mail: Kotorapetr@email.cz, na požádání jim budou zaslány podrobné informace a program.

Cena tábora je 3 000 Kč a přihlášky budou přijímány do vyčerpání kapacity 15 dětí.

Cena příměstského tábora na téma ŘEMESLA v Partolticích (10. – 14. 7. 2017) je 2 200 Kč, zájemci se mohou informovat a přihlásit na e-mail: panamo@panamo.cz.

10. Divadelní léto pod plzeňským nebem
Plzeň je jediným městem v republice, pro které každý rok vzniká profesionální divadelní inscenace zasazená do kulis historické centra. Hraje se vždy v červnu a červenci a návštěvnost se ustálila na 8 000 diváků. Letos se v divadelní arénu promění stejně jako vloni prostranství U Zvonu. Premiérovou inscenací budou Akvabely (1. – 15. 7.), připraveny jsou i reprízy loňského Dona Quijota (18. – 22. 7.) a předloňské inscenace Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! (25. – 27. 7.), chybět nebude ani doprovodný program. Vstupenky na festival se prodávají prostřednictvím www.goout.cz .

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka