Divadelní léto vrcholí, od úterka ke Zvonu nastupuje Prokletí rodu Baskervillů s Pavlem Baťkem

Desátý ročník festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem se pomalu blíží k závěru. Jubilejní rok oslavili divadelníci pestřejší nabídkou představení.

Jarní servisní akce AUTO CB

Divákům nabídli nejen letošní novinku Akvabely a opakovaní inscenace Don Quijote z loňského roku, ale přidali i velmi úspěšnou parodii Prokletí rodu Baskervillů s vynikajícím Pavlem Baťkem v roli Sherlocka Holmese. Tři představení hororové detektivní komedie, která měla premiérů v roce 2015, se odehrají U Zvonu od 25. do 27. 7. Vstupenky jsou ještě k dostání.
Tečku za letošním festivalem, který zahájila 1. 7. premiéra tragikomedie Akvabely, udělá 28. července Open Air Slam jako součást doprovodného programu.

Plzeňský rodák a člen činohry Národního divadla Pavel Batěk se pod plzeňské nebe vrací jako slavný detektiv Sherlock Holmes už podruhé. Inscenace Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! měla na festivalu premiéru v červnu 2015 v Proluce. Do Plzně zavítala v rámci Divadelního léta i vloni. V tajemná blata, kde lišky dávají dobrou noc, se ale v roce 2016 proměnilo prostranství U Zvonu. Na stejném místě se bude vytí psa baskervillského rozléhat i letos.
„Vloni jsme měli na programu 7 repríz Prokletí rodu Baskervillů, přesto nám celá řada diváků říkala, že by toto představení rádi viděli znovu. K jubilejním 10. narozeninám festivalu jsme proto letní programovou nabídku rozšířili a na tři večery Psa baskervillského vrátili naživo, na ostatní inscenace jsme zavzpomínali v zimě a na jaře prostřednictvím videozáznamu a setkání s herci,“ říká ředitelka Divadelního léta Marcela Mašínová.

Pavlu Baťkovi v roli Sherlocka Holmese bude sekundovat Zdeněk Velen, jako roztomile nedovtipný Dr. Watson. Diváci se mohou těšit i na Zdeňka Muchu jako hrůzyplného Dr. Mortimera, Zdeňka Rohlíčka v neodolatelné kreaci Henryho Baskervilla, Marka Adamczyka jako sluhu Barrymora či Michala Štěrbu v roli Stapletona. Dolores Stapletonovou, jedinou ženskou roli, bude hrát Marta Dancingerová.

Autory dramatizace Psa baskervillského od A. C. Doyla jsou Jiří Janků a Petr Svojtka, umělecký šéf Městských divadel pražských, který Prokletí rodu Baskervillů na plzeňském Divadelním létě také režíroval.

Divadelní léto je největším open air divadelním festivalem v Plzeňském kraji, v posledních letech se jeho návštěvnost ustálila na 8 000 diváků. Festival každoročně zasazuje do kulis historického centra Plzně vlastní originální inscenaci.

Vstupenky na jednotlivá představení se prodávají prostřednictvím sítě GoOut (www.goout.cz). K dostání jsou také v recepci DEPO2015, Presslova 14, a v pokladně festivalu U Zvonu vždy před začátkem každého představení od 19:00.

Program 10. ročníku festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem
prostranství U Zvonu, Plzeň
začátky představení vždy ve 20:30

Ghana zrána
(doprovodný program ve spolupráci s Tancem Praha)
20. 6.

Akvabely
premiéra 1. 7.
reprízy 2. 7., 3. 7., 4. 7., 9. 7., 10. 7., 11. 7., 12. 7., 13. 7., 14. 7. a 15. 7.

Don Quijote
reprízy: 18. 7., 19. 7., 20. 7., 21. 7., 22. 7.

Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes!
reprízy 25. 7., 26. 7., 27. 7.

Slam Poetry Open Air
(doprovodný program)
28. 7.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka