Divadelní léto zahájí v úterý U Zvonu doprovodný program – taneční představení Ghana zrána

Jako první se na jevišti letošního Divadelního léta pod plzeňským nebem odehraje 20. 6. taneční představení Ghana zrána, které festival připravil jako doprovodný program ve spolupráci s Tancem Praha.

Jarní servisní akce AUTO CB

Premiéru své vlastní inscenace Akvabely chystá Divadelní léto na 1. července. Kromě premiéry a deseti představení Akvabel se diváci mohou těšit na reprízy Dona Quijota a detektivní komedie Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! Festival zakončí 28. 7. doprovodný program v podobě Open Air Slam Poetry.

Po celý červen je ve Smetanových sadech k vidění výstava Deset divadelních let.

Divadelní léto připravuje již 10. rok vlastní činoherní inscenaci zasazenou do kulis historického centra Plzně, pro kterou vždy vybuduje jeviště s hledištěm pod otevřeným nebem. V rámci doprovodného programu se festival snaží na své venkovní scéně představovat divákům i jiné typy jevištního umění. „Vedlejší program má dva cíle: přivést do hlediště Divadelního léta mladé, nekonformní a náročnější publikum, především ale ukázat našim divákům, tvořícím stabilní diváckou základnu činoherních inscenací, že ani jiných jevištních forem se není třeba bát. Doufáme, že divák, který zhlédne představení Tance Praha pod širým nebem, si pak najde cestu na další taneční představení, která se konají třeba v Moving Station, nebo v Papírně Plzeň,“ říká ředitelka Divadelního léta Marcela Mašínová.

Představení Ghana zrána je společným dílem ghanských a českých umělců - Ghana Dance Ensemble & Monika Rebcová a kol. Je to především dialog kultur dvou kontinentů, Afriky a Evropy. Vychází ze zkušeností odlišných osobností tanečníků v úzké spolupráci s hudebníky. Symbolizuje skromný pozdrav slunci na břehu Atlantiku, mezi neuvěřitelně vstřícnými Afričany s nakažlivou energií, rytmem v těle a úsměvem na rtech.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka