Divadlo pod lampou hostí ve čtvrtek japonskou dívčí metalovou kapelu

Z japonského města Fukuoka po koncertech v Londýně, Bruselu, Paříži a Stuttgartu dorazí ve čtvrtek 5.10. 2017 japonská dívčí metalová kapela BrideaR i do Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Pro svůj jediný koncert v České republice zvolila plzeňské Divadla pod lampou. Koncert včetně předkapel začíná v 19:00 hod.

„Je to návyková záležitost,” líčí organizátor Václav Benedikt, „na koncert jdete jen ze zvědavosti, a po hodině odcházíte jako zanícený fanoušek.” Kromě pětice mladých žen se posluchači mohou těšit na plzeňskou formaci Avidity for… a tachovskou Neurotic Machinery.

Japonský ženský metal je specifická věc; buďto si ho zamilujete, nebo ho nemůžete vystát.  V případě BrideaR je ale první varianta výrazně pravděpodobnější. „Nečekejte žádné roztomilé holčičky ve školních uniformách, které mají nástroje jen jako rekvizity. Bridear jsou především muzikantky tělem i duší. Koktejl namíchaný z prvků power, heavy a speed metalu přináší tvrdé rify, dechberoucí dropy, do poslední noty sehranou dvojici kytar, propracované basové linky a frenetické, přesto však strojově přesné bicí. Od prvního úderu kopáku do doznění posledního akordu nenechá kapela posluchače vydechnout“ nadšeně popisuje Václav Benedikt.

Skutečnost, že texty písní jsou převážně v japonštině, hloubku zážitku nijak nezmenšuje. “Ve zkratce - BrideaR patří mezi to nejlepší, co dnes na klubové scéně můžete slyšet,” uzavírá Václav Benedikt.

Koncert BrideaR / Avidity for… / Neurotic Machinery začíná v Divadle pod lampou ve čtvrtek 5.10. v 19:00. Vstupné v obvyklých předprodejích je 265,- Kč, na místě pak 340,- Kč.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka