Do historického centra Plzně se vrátily adventní prohlídky

Průvodci Turistického informačního centra letos zájemce opět provedou historií Vánoc a adventními zvyky a tradicemi.

Jarní servisní akce AUTO CB

Novinkou letošního ročníku adventních prohlídek jsou nedělní dopolední termíny určené především dětem v doprovodu tatínků či dědečků. Prohlídky letos zakončí příjemné povídání a ochutnávka vánočního cukroví ve Skupa Café Kačaba v Muzeu loutek.

Kolik chodů má mít správná štědrovečerní večeře, jak je to doopravdy se zlatým prasátkem a kde v Plzni jsou k vidění ty nejkrásnější betlémy? Odpovědi nejen na tyto otázky přinesou již tradiční adventní prohlídky. Zájemci se s průvodcem v kostýmu vydají od Turistického informačního centra vedle radnice na přibližně hodinovou vycházku vánočně vyzdobenou Plzní. Během ní se dozví řadu zajímavostí spojených s tradičními českými Vánocemi, stejně jako adventními zvyky z Plzně a okolí. Následovat bude příjemné povídání nad šálkem horkého nápoje a ochutnávkou vánočního cukroví ve Skupa Café Kačaba v Muzeu loutek.

„Adventní prohlídky pořádáme již potřetí. Od roku 2016 se již staly stálící adventního programu v Plzni. Jako novinku jsme letos připravili také několik termínů na nedělní dopoledne. Maminky tak ideálně mohou vyslat na prohlídku děti s tatínky a samy se v klidu věnovat předvánočním přípravám. Prohlídky jsou vhodné pro děti od šesti let,“ doplňuje Zuzana Koubíková, ředitelka městské příspěvkové organizace Plzeň – TURISMUS. 

Prohlídky se konají vždy v pátek od 16:30, v sobotu od 14:30 a 16:30 a v neděli od 10:00, 16:30 a 14:30 hodin. Vstupenky na prohlídky je možné zakoupit v Turistickém informačním centru nebo online na www.plzenskavstupenka.cz. Sraz účastníků je vždy před infocentrem na náměstí Republiky 41 vedle radnice.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka