Do Mlýnské strouhy a Borského parku zamíří v květnu Žonglobalizace

Žonglobalizace letos oslaví již 8. ročník existence s podtitulem Nekonečně možností.

Jarní servisní akce AUTO CB

Podtitul poukazuje na skutečnost, že 8. ročník by neměl být jen jubilejní, ale také přelomový. Do budoucna by organizátoři rádi festival rozšířili na více dní a nabídli návštěvníkům bohatší program – s nejlepšími českými a
zahraničními novocirkusovými umělci.

Nový cirkus nabízí nekonečně možností pro vaši kreativitu a fantazii – v novém cirkusu není nic nemožné.
Žonglobalizace se letos uskuteční 23.5. v Mlýnské strouze a 26.5. v Borském parku. Tradičně je akce otevřená široké veřejnosti bez vstupného.

A na co se letos můžeme těšit?
Letos nově přibyde k hlavnímu programovému dnu den navíc, koncipovaný jako programová „rozcvička“. Warm-up Žonglobalizace se uskuteční 23. 5. v plzeňské Mlýnské strouze od 15:00 do 20:00. V uvedeném čase si bude možné pod dohledem zkušených lektorů vyzkoušet např. žonglování, hooping nebo různé balanční aktivity. Celý den vyvrcholí podnikem Czech Trickline Cup 2018 – kde se čeští tricklineři od 17:00 utkají o titul toho nejlepšího, a že bude na co se koukat! Během dne bude navíc probíhat slackline workshop od borců z Gibbon-Slacklines.CZ .

Poslední květnová sobota 26. 5. bude klasicky patřit hlavnímu programu v Borském parku. Tradičně budou připravené workshopy pro širokou laickou veřejnost bez věkového omezení (od acroyogy až po závěsnou akrobacii) ale i workshopy pro pokročipé pod vedením českých i zahraničních cirkusových umělců. Na hlavní stagi se během galashow opět představí jednotliví členové Žongléros Ansámbl spolu se zahraničními a českými profesionály. Letošním headlinerem programu je finský žonglér a entertainer Lauri Koskinen, který přiveze svoji show plnou humoru a skvělé žonglérské techniky. Z českých hostů se například představí originální cross žánrové duo Hand to violin, které kombinuje hru na housle, akrobacii a performance. Tradiční fireshow, která se zabydlela ve večerním programu, letos nahradí moderní světelná led show v podání Žongléros Ansámbl a můžeme prozradit, že dokonce mezi své řady přivítá pro tento večer i jednoho zahraničního hosta.

Další programovou novinkou letošní Žonglobalizace je 1. ročník jednokolkové akce zaměřený na sdružování jednokolkařů v Evropě a jejich přiblížení veřejnosti. Pro hosty je připraven program na celý víkend už od
pátku, součástí jsou i trialové závody, které pak budou k vidění v sobotu přímo na Žonglobalizaci ve speciálně upraveném překážkovém parku. Vítěz tohoto divácky atraktivního klání si odnese putovní pohár.

Festival nového cirkusu pod širým nebem s názvem Žonglobalizace má za cíl oživení veřejného prostoru prostřednictvím interaktivního programového konceptu a sdružování novocirkusových umělců napříč Českou republikou i dál.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 19.03.2018 17:09



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka