Do Pekla se opět chystá veletrh Práce k příležitostem

Již šestý ročník úspěšného veletrhu práce a vzdělávání pod názvem Klíč k příležitostem připravuje plzeňská společnost Grafia, s.r.o. Veletrh proběhne 30. ledna 2018 již tradičně v kulturním domě Peklo v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Letošní ročník se koná opět za spolupráce významných partnerů (Úřad práce, krajská pobočka v Plzni, HK ČR, ZČU, AIVD ČR).

„Šestý ročník bude specifický tím, že v Plzeňském kraji máme aktuálně nejnižší nezaměstnanost v celé ČR (2,46%), tzn. předstihli jsme v tomto smyslu i Prahu,“ sdělila za organizátory Ing. Štěpánka Pirnosová, obchodní ředitelka Grafia. Pracovní nabídky převažují nad množstvím lidí bez práce. V takové situaci bývají zaměstnavatelé ochotni připlatit na mzdách a vycházejí maximálně vstříc novým zaměstnancům různými benefity. „Je to jedinečná příležitost přijít pohovořit osobně s personalisty a zjistit cenu své práce na trhu, vždyť průměrná mzda v Plzeňském kraji se vyšplhala na třetí příčku v republice. Ale pro řadu lidí jsou rozhodující pracovní podmínky," dodává Pirnosová.

Mezi vystavovateli jsou již v polovině října registrovaní významní zaměstnavatelé v regionu, jako například Carrier Refrigeration Operation Czech Republic s.r.o., Drůbežářský závod Klatovy a.s., Faurecia Plzeň, s.r.o., HOFMANN WIZARD s.r.o., Integrated Micro-Electronics Czech Republic s.r.o., JTEKT Automotive Czech Plzen s.r.o., Kermi s.r.o., KOSTAL CR, spol. s r.o., KS-Europe s.r.o., MD ELEKTRONIK spol. s r.o., Murr CZ, s.r.o., O2 Czech Republic a.s., PEBAL s.r.o., Profesia CZ, spol. s r.o., RSF Elektronik spol. s r.o., STYL PLZEŇ, výrobní družstvo, VIZA AUTO CZ, s.r.o., ZAT a.s. a další. Nabízeno bude několik set pracovních pozic z celého Plzeňského kraje.

Aktuálně firmy hledají všechny úrovně kvalifikací a opravdu rozmanité profese pro muže i pro ženy. Spektrum nabízených pracovních pozic je letos velmi široké – firmám chybí lidé v provozu stejně jako v administrativních pozicích, v kvalitě, nákupu, obchodu, technologii, apod.

Veletrh je určen všem, kdo hledají práci či brigádu - lidem bez rozdílu věku či vzdělání, těm, kteří chtějí změnu či jsou aktuálně nespokojeni se svým místem, studentům posledních ročníků středních škol a jejich učitelům, vysokoškolákům i lidem registrovaným na úřadu práce. Všichni návštěvníci mají vstup ZDARMA. "Každým rokem stoupá zájem kvalifikovaných lidí, kteří se na veletrh přijdou podívat, aby zjistili svou cenu na trhu a poohlédli se třeba i po zajímavější firemní kultuře," říká Jana Brabcová, jednatelka organizátora. "S nástupem nových generací na trh práce podniky hledají, jak mladé lidi zaujmout, a veletrh je příležitostí k porovnání nejen platových, ale i dalších podmínek."

Velký zájem bývá tradičně i o doprovodný program. Témata přednášek souvisí s hledáním práce, např. jak se připravit na pracovní pohovor, jak se naučit „prodávat“ sám sebe či jak získat příspěvek na své vzdělávání a zlepšit tak svoji kvalifikaci, apod. Po celý den bude probíhat zdarma poradenství v oblasti vzdělávání a trhu práce, image poradna, grafologické poradenství pro osobní rozvoj a řada dalších aktivit.

Na veletrhu budou opět vyhlášeny ceny Mamma/Parent Friendly pro podniky přátelské rodině, které vyhoví podmínkám hodnocení a vytvářejí dobré podmínky pro zaměstnance s rodinami, např. zkrácené úvazky, pružnou pracovní dobu, firemní školky či jesle, akce pro rodiny s dětmi či umožňují péči o rodinné příslušníky. To zajímá zejména maminky na v závěru rodičovské dovolené, které veletrh stále častěji navštěvují, aby si udělaly přehled o aktuální situaci na trhu práce.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 15.10.2017 08:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka