Do plzeňského útulku zamířili tři kočky a dva psi

Strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat přivezli ve středu do útulku tři kočky, ve čtvrtek dva psy.

Jarní servisní akce AUTO CB

První nález zvířete nahlásil strážníkům obyvatel bytu v Plzni na Doubravce. Pod balkonem domu nalezl v půl druhé v noci mňoukajícího kocoura. Nikdo se v tu dobu v blízkosti nenacházel. Šlo o cca 3 roky starého kocourka, kterého si strážníci z odchytů od muže převzali a odvezli ho do Útulku pro zvířata v nouzi.

Druhý zvířetem, které bylo umístěno do tohoto zařízení, byla mourovatá kočka. Hlídka si pro ni dojela na adresu v Gerské ulici, kde předtím vběhla údajně do místního autoservisu.

Třetím převáženým zvířetem byl opět kocour. Toho našel odpoledne obyvatel domu v Plzni na Borech, jak leží před vchodovými dveřmi do domu a silně mňouká. Nikoho z domu podle nálezce zvíře nebylo, nikdo se v tu dobu k němu také nehlásil.

Od čtvrtka pak má útulek další dva nové obyvatele, které sem dovezli strážníciz odchytové skupiny. Jde o dva psy, kteří pobíhali bez svých majitelů nebo průvodců v ulicích města.

Necelou hodinu po poledni byli strážníci z odchytové skupiny přivoláni kolegy z Doubravky do Zábělské ulice. Dvacetiletá dívka tu našla na konečné zastávky MHD linky č. 16 volně pobíhajícího labradora. Cca 6 – 7 let staré zvíře mělo látkový obojek se štítkem a telefonním číslem, na které se ale nedalo dovolat. U psa nebyl nalezen čtecím zařízením ani identifikační čip, z toho důvodu ho také převezli strážníci do útulku.

V podvečer pak vyslal operační strážník hlídku ze skupiny pro odchyt doulice K Řece. Pozornosti mladé ženy zde neušel kříženec Jack Russella, který kolem pobíhal bez majitele nebo průvodce.Stejně tak u něj nebyl nalezen identifikační čip, proto s ním zamířila hlídka do útulku.

Při odchytu zvířete, tedy hlavně psů, městští policisté zjišťují, zda má zvíře čip. Pokud ano a je v databázi evidence psů, převáží zvíře na místo bydliště, není-li chovatel doma, nechávají upozornění.

foto: mp plzeň

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
03.08.2018 06:11



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka