Do Plzně přichází Koreis, Stach a Čerešňák, Jeřábek míří do Ruska

Plzeňský kádr pro novou sezónu začíná nabírat konkrétních obrysů a indiáni hlásí čtyři nové posily. Jedna z nich však úplně nová není, neboť Tomáš Svoboda už od Vánoc působil v indiánském dresu.

Cílená propagace v Plzni

Z Komety Brno stejně jako Svoboda přichází další útočník Jakub Koreis. Plzeňský kádr také posílí pro nový ročník nejproduktivnější hráč WSM Ligy David Stach a do obrany indiáni získali slovenského zadáka Petera Čerešňáka.

Devětadvacetiletý Tomáš Svoboda přišel z brněnské Komety těsně před Vánoci jako posila kádru na měsíční hostování, které se nakonec změnilo v hostování do konce sezóny. Zkušenému útočníkovi, který hrál v extralize za Slavii, Brno nebo Vítkovice, skončila v Brně smlouva a na dalším pokračování kariéry se dohodl s indiány. V Plzni nově podepsal roční smlouvu.

„Tomáš Svoboda přišel v průběhu sezóny na hostování do konce sezóny a velice se osvědčil. V Brně mu končila smlouva. Po výkonech, které podával, jsme jej chtěli udržet. Domluvili jsme se na ročním kontraktu a věříme, že bude pokračovat ve svých výkonech ze závěru sezóny,“ říká sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Útočník Jakub Koreis je odchovancem plzeňského hokeje a v 31 letech se vrací zpět do mateřského klubu, ve kterém podepsal smlouvu na dva roky. Koreis po mládežnických letech v Plzni zamířil do zámoří, kde působil nejprve v juniorské OHL a následně i v AHL, přestože byl draftovaný Phoenixem, v NHL si nikdy nezahrál. Po návratu z Ameriky zamířil Koreis do Sparty a následně Brna. Nyní se kruh uzavřel a syn jedné z plzeňských legend je zpět v indiánském dresu. 

„Je to silový centr, kterého jsme potřebovali po odchodu Mária Bližňáka. Je to výborný hráč na buly a do prostoru před brankou a takový pracovitý hráč. To by měla být jeho hlavní úloha v mužstvu,“ říká k příchodu Jakuba Koreise sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Další posilou Plzně se stává útočník David Stach. Nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku WSM Ligy, který nasbíral v dresu Kladna 91 bodů za 25 gólů a 66 přihrávek, podepsal smlouvu na dvě sezóny. Nyní se čtyřiadvacetiletý centr bude snažit prosadit i v Tipsport extralize. Momentálně se Stach zotavuje z operace menisku, který si poranil v průběhu play-off WSM Ligy.

„Na Davida Stacha jsme se jezdili dívat spolu s Martinem Strakou v průběhu sezóny a svými výkony ukazoval, že je to výtečný hráč. Má výborný přehled a čtení hry, dobrý do přesilovky, umí rozdat přihrávky i zakončit. Jde sice z WSM ligy, ale v té byl nejlepší a věříme, že dokáže navázat i o soutěž výš a ještě poroste,“ uvádí k příchodu Stacha Tomáš Vlasák.

Posilu pro zadní řady získali indiáni z Vítkovic. Obránce Peter Čerešňák v poslední sezóně odehrál velmi povedený ročník, když vstřelil dvě branky a na dvacet jich přihrál, z Ostravy se nyní stěhuje do Plzně. Třiadvacetiletý člen širšího kádru slovenské reprezentace podepsal s klubem smlouvu na dvě sezóny.

„Věděli jsme o nabídkách pro Kubu Jeřábka a tohle byla vyhlédnutá náhrada za něj. Sledovali jsme jej celou sezónu a myslíme si, že je to hráč do prvních dvou formací, na přesilové hry velmi dobrý. Tohle byla jedna z priorit. Doufáme, že naváže na své výkony z posledního ročníku,“ věří sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Kromě příchodu hlásí indiánský tábor také několik odchodů. Plzeňské obranné  řady opouští odchovanec Jakub Jeřábek, který má namířeno do KHL. V další sezóně už nebude v Plzni pokračovat ani obránce Kristián Kudroč. Čtyři odchody hlásí i plzeňský útok. Na západě Čech už nebude pokračovat slovenský útočník Mário Bližňák, dále pak Michal Poletín a Tomáš Pitule. Na hostování do Třince pak odchází další slovenský forward Ján Sýkora, který už v kádru Ocelářů byl v průběhu skončeného ročníku v rámci výměny za Erika Hrňu. 

„Kádr opouští několik hráčů. Kuba Jeřábek má nabídky z KHL, končí Mario Bližňák, Michal Poletín a Tomáš Pitule, ti všichni si hledají nová angažmá. Končí také Kristián Kudroč, který má rodinu ve Švédsku a vrací se tam. Na roční hostování do Třince pak odchází Ján Sýkora, ale stále je to náš hráč,“ říká k odchodům z plzeňského kádru sportovní manažer Tomáš Vlasák.

foto: hcskoda.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka