Do práce na kole letos Plzeňáci najezdili 120 940 zelených kilometrů

Skončila květnová celorepubliková kampaň Do práce na kole a v DEPO2015 byly vyhlášeny plzeňské výsledky jednotlivých kategorií.

Cílená propagace v Plzni

Celkem se na Plzeňsku zapojilo do 5. ročníku 619 soutěžících ze 152 firem, což je o sto soutěžících a 10 firem více než vloni. Cyklisté a koloběžkáři najezdili během května celkem 120 940 zelených kilometrů při 13 915 cestách do práce. Ti, co do práce chodili pěšky nebo běhali, přidali dalších 13 915 km při svých 2 367 cestách. Cílem kampaně bylo hravou formou přivést co nejvíce lidí k využívání šetrných způsobů dopravy, ulevit životnímu prostředí a také vnést více radosti a pohybu do běžného pracovního dne.

„Soutěžilo se v třech hlavních kategoriích – cyklozaměstnavatel roku, výkonnost jednotlivců a pravidelnost dojíždění týmů, které mohly být 2-5 členné,“ přibližuje soutěž Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole. „Počasí v květnu docela přálo, a tak nejlepší jezdci ujeli na kole při cestách do práce téměř 2000 km. Více než polovina soutěžících Plzeňanů jezdila pravidelně a absolvovala za měsíc alespoň 66 % všech svých cest do práce na kole, během či pěšky. Téměř 50 plzeňských účastníků najezdilo za měsíc přes 500 km a nejlepší zdejší běžec naběhal přes 200 km. To jsou všechno skvělé výkony! Ale chce se říct, že vyhrál každý, kdo překonal svou lenost a jezdil v květnu do práce na kole či chodil pěšky,“ pokračuje Konečný. „My doufáme, že to lidi bavilo a budou v tom pokračovat alespoň do podzimu a pak znovu na jaře, je to přece pěkný způsob, jak začít den a udělat zároveň i něco pro své zdraví,“ uzavírá Konečný.

Vyhlášení výsledků proběhlo při závěrečné akci v DEPO2015, odkud si vítězové odnesli věcné ceny v podobě různých poukazů, např. na cykloservis, prezentační předměty, ale i různé nápoje a gurmánské speciality. Z přítomných byl vylosován i jeden účastník, který si odvezl domů retro kolo. Vyhlašování výsledků zpestřovalo plzeňské hudební duo Dáma s hranostajem.

Výsledky jednotlivých kategorií:

CYKLOZAMĚSTNAVATEL ROKU – PLZEŇSKO
Zaměstnavatelé vycházejí vstříc dojíždějícím do práce na kole
1. místo – IntraWorlds s.r.o.
2. místo – Povodí Vltavy, s.p.
3. místo – firmy Zodiac Galleys Europe s.r.o. / Alfmeier CZ s.r.o. / ZAT a.s.

PRAVIDELNOST DOJÍŽDĚNÍ TÝMŮ
100% pravidelnost splnily tyto firmy: Socialbakers a.s. (tým SocialBIKERS), Škoda Electric a.s. (Škodovácí), Alfmeier CZ s.r.o. (S.A.P.), Precision Castparts CZ s.r.o. (PCC Oldies), Výtahy VOTO Plzeň s.r.o. (Modré šípy), LFMT Solutions s.r.o. (Trudomyslní), DOOSAN Škoda Power (Paroplyn), Škoda Transportation a.s. (S větrem o závod, Roadcycling Škoda), Daiho (CZECH) s.r.o. (Kvalitáři)

VÝKONNOST JEDNOTLIVCŮ (počet ujetých kilometrů)
1. místo - Jiří Bláha, 1 979 km, Škoda Electric a.s.
2. místo -Roman Vetrák, 1 866 km, HZS Pk  
3. místo - Karel Vlk, 1 341 km, Škoda Transportation a.s.
nejlepší žena (6. místo) - Olga Kapitánová, 1 119 km, Katastrální úřad pro Plzeňský kraj

NEJLEPŠÍ BĚŽEC/CHODEC Z PLZNĚ
Petra Zimová, 211 km, Škoda Transportation, a.s.

V Plzni probíhala letos kampaň již po páté. Její součástí byly i doprovodné akce – veřejné cyklodílny, akce Kafe na triko nebo oblíbená Snídaně pro cyklisty, pro kterou si letos přijelo na 130 zájemců. Motto letošního ročníku znělo: Do práce na kole jezdí i profíci! a naznačovalo, že na kole nemusejí jezdit jen sportovci, ale kdokoliv a z jakéhokoliv oboru. V celé naší zemi soutěžící najezdili, naběhali nebo ušli 2 714 487 zelených kilometrů.

Podrobné informace o kampani DO PRÁCE NA KOLE v Plzni, o partnerech soutěže, výhrách i všech doprovodných akcích lze nalézt na www.dopracenakole.cz/plzen. Kampaň organizuje spolek Auto*Mat a v Plzni ji koordinuje spolek Plzeň na kole (www.plzennakole.cz) za podpory Nadačního fondu Zelený poklad (www.zelenypoklad.org) a dalších partnerů.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.06.2017 08:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka