Dobřanské náměstí v sobotu zve na zuškování

V sobotu 26. 5. proběhne od 13:00 do 20:00 na náměstí T.G.M. v Dobřanech pod názvem Dobřanské zuškování společný festival základních uměleckých škol z regionu.

Cílená propagace v Plzni

Akce, které se zúčastní základní umělecké školy z Dobřan, Holýšova, Nýřan, Stodu a Třemošné, má být zahájením nové tradice společného setkávání, tvoření, muzicírování „zušek“ z regionu.

Jedním z cílů festivalu je představit aktivity základních uměleckých škol široké veřejnosti a ukázat tak, jak důležitou a nezastupitelnou úlohu mají tyto školy v českém vzdělávacím systému. Nicméně hlavním smyslem akce je společně strávit příjemné sobotní odpoledne ve společnosti hudebníků a hudebních souborů z výše uvedených ZUŠ. Hudební program proběhne na dvou podiích, která budou na dobřanském náměstí umístěna proti sobě. Když na jednom z podií vystoupení skončí, tak na druhém další vystoupení začne. Nevzniknou tak žádné prostoje v programu spojené s přípravou vystoupení. Pokud si návštěvníci budou chtít od hudebních vystoupení oddychnout, tak se mohou v rámci výtvarných workshopů zapojit do tvorby velkoformátového obrazu na téma Podvodní svět a vyzkoušet si tak různé druhy výtvarných technik. Pro žíznivé a hladové budou připraveny stánky s občerstvením.

Samotný kulturní program začíná od 13:00, nicméně žáci zapojených základních uměleckých škol se sejdou již dopoledne ke společným uměleckým dílnám. Při odpoledním programu pak budou k vidění výstupy z dopolední výtvarné umělecké dílny. Vyvrcholením odpoledního programu bude společné vystoupení lidových souborů Máječek (Nýřany), Stodský dudáček (Stod), Třemcha (Třemošná) a Vozembach (Dobřany), které si své závěrečné číslo připraví také v rámci dopolední umělecké dílny.

Dobřanské zuškování je jednou z aktivit, které v rámci společné spolupráce při realizaci místních akčních plánů vzdělávání SO ORP Stod a Nýřany pořádá Místní akční skupina Radbuza za finanční podpory Operačního programu výzkum, vývoj, vzdělávání. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
25.05.2018 12:12



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka