Dobrovolníci budou uklízet okolí Klabavské nádrže. Přijďte pomoci i vy!

Ochránci přírody, rybáři a další dobrovolníci budou v sobotu 30. března uklízet okolí Klabavské nádrže.

Cílená propagace v Plzni

Stane se tak v rámci kampaně „Ukliďme svět – ukliďme Česko“, jejíž cílem není jen úklid přírody, ale i výchova veřejnosti k okolnímu prostředí. Obliba této kampaně rok od roku vzrůstá a je chvályhodné, že podobných uklízecích akcí přibývá. Neorganizují je však jen ochránci přírody, ale řada jiných subjektů. Bližší informace najdete na www.uklidmecesko.cz .

Klabavská nádrž nedaleko Rokycan je známou zastávkou celé řady opeřenců při jarních a podzimních tazích. Máte-li štěstí, setkáte se zde s kormorány, volavkami, orlovci či jinými zajímavými druhy, orla mořského nevyjímaje. Vodní plocha je však také rájem rybářů. Jdete-li okolo, jistě na některého vyznavače Petrova cechu narazíte, jak tiše sleduje, až mu nějaká ryba zabere. Klabavská nádrž je však silně znečištěna různými odpadky z plastů či dalšími naplaveninami. Proto vznikl nápad zorganizovat úklid okolí Klabavské nádrže, do kterého se může zapojit každý.

Sraz zájemců je v 9.00 hodin před sídlem rokycanských ochránců přírody ve Švermově ulici 748/II v Rokycanech. Odtud se dopravíme ke Klabavské nádrži vlastními auty. Zde bude probíhat úklid, který završí společný táborák a zhodnocení akce. S návratem je počítáno odpoledne, ale není vyloučeno, že skončíme dříve. Doporučujeme se tedy vhodně obléci, vybavit se pevnější obuví a především nezapomenout na rukavice. Organizátoři zajistí pytle na odpad, jeho odvoz k likvidaci, občerstvení a drobné upomínkové předměty. Případné dotazy rádi zodpovíme na tel. 603239922.

"Je nutné připomenout, že uklízecí akci organizujeme každý rok a vždy se setkává s velkým ohlasem. Stovky naplněných pytlů s různými odpadky – to bývá obrázek, který lze vidět. Díky obětavosti a náklonnosti všech, kteří přijdou pomoci, se alespoň na nějaký čas Klabavská nádrž stane krásnou.  Přijďte nám tedy i Vy pomoci uklidit nepořádek po jiných," říká rokycanský ochranář Pavel Moulis.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka