Dobrovolníci přinesou od pondělka vodu, která pomáhá, do 18 západočeských měst

Napij se a pomáhej! Takto zní základní výzva sbírky s názvem Voda pomáhá, kterou pořádá Diakonie Západ poskytující sociální služby několika tisícům lidem na západě Čech.

Cílená propagace v Plzni

Princip sbírky je opravdu jednoduchý, za každý dar do kasičky během sbírkových dní dobrovolníci odmění dárce lahví pramenité vody ze Šumavy. Vybrané finanční prostředky následně pomohou realizovat projekty na vodě, které podpoří klienty Diakonie Západ. S dobrovolníky se v ulicích 18 západočeských měst setkáte 29. až 31. května v čase od 9:00 do 17:00.

Týmy dobrovolníků, které vytvoří pracovníci Diakonie Západ a dobrovolníci z místních škol a spolků, nepřehlédnete. Dobrovolníci budou označeni tričky s logem Voda pomáhá, průkazkami a vždy budou mít zapečetěnou kasičku a povolení veřejné sbírky. "Každý den se zapojí více než 60 dobrovolníků, kteří budou žádat o dary a za ně během 3 dnů rozdají zhruba 11 000 lahví vody, která pomáhá," vypočítává Mgr. Libor Janíček, manažer fundraisingové kampaně Voda pomáhá.

Celá sbírka bude rozložena do tří dnů a 18 měst v Plzeňském i Karlovarském kraji:

29. 5. 2017:
 Plzeň, Klatovy, Přeštice, Starý Plzenec, Blovice,
30. 5. 2017:

 Plzeň, Rokycany, Dobřany, Cheb, Mariánské Lázně,
31. 5. 2017
: Domažlice, Kdyně, Horšovský Týn, Staňkov, Sušice, Horažďovice, Nýrsko, Sokolov, Karlovy Vary.

Podle odhadů se na konci května vypije až 5 500 litrů vody pro dobrou věc a dobrovolníci na svých zádech společně ponesou 5,5 tuny životodárné tekutiny. Tvůrci sbírky spoléhají na to, že si v horkých květnových dnech lidé koupí pramenitou vodu s přidanou hodnotou raději než jinou. "Předpokládaný výtěžek je 330 000 Kč a bude rozdělen mezi naše projekty na vodě, ty pomohou našim klientům - ohroženými dětmi počínaje, přes lidi s poruchou autistického spektra a mentálně postižené, lidi v nepříznivých životních situacích, až po seniory," doplňuje Janíček.

Mezi projekty na vodě, které lze nalézt na www.vodapomaha.cz se objevují projekty podporující svoz zdravotně a mentálně postižených klientů z jejich domovů do zařízení Diakonie Západ, speciální plavecký kurz Chobotničky pro děti z pěstounských rodin nebo třeba nákup speciální autosedačky pro děti s těžkým kombinovaným postižením ze Stacionáře Človíček. Projektů na vodě je na internetové stránce kampaně samozřejmě více.

Lidé budou mít možnost nejen pomoci a těšit se z dobrého skutku i z toho, že začnou pít pro dobrou věc. Radost jim totiž udělá také možnost vyhrát týdenní pobyt pro celou rodinu v Kempu Keramika na přehradě Hracholusky díky soutěži "Pošleme Tě k vodě!". Ta je jednoduchá jako voda sama, stačí vyplnit soutěžní kupón na letáčku, který dárce získá od dobrovolníků k vodě a vhodit jej do kasičky nebo se do soutěže zaregistrovat on-line na www.vodapomaha.cz. "Výherci budou zveřejněni 8. června na slavnostním vyhlášení sbírky s názvem Den vody, které proběhne ve Smetanových sadech v Plzni," doplňuje Mgr. Tomáš Benda, koordinátor kampaně Voda pomáhá.

Pořadatelé sbírky Voda pomáhá v posledních dnech na sbírku upozorňují také vtipnou internetovou výzvou "To si teda vypiješ!", která spočívá v nominaci lidí, které chcete vidět vypít půllitr vody na ex a namočit je do pomoci druhým. "Opět je to jednoduché. Nominovaný vezme půllitr, natočí si vodu a vypije ji na ex, pak pošle DMS ve tvaru DMS VODAPOMAHA 30 na číslo 87 777, nominuje další tři lidi, kteří si to "vypijou" a své video sdílí na sociálních sítích," vysvětluje Janíček. Do této výzvy se již zapojila celá řada lidí mimo jiné třeba tým FC Viktoria Plzeň ženy A tým, parkurový jezdec Jiří Luža nebo Jan Bielik z Rozběháme Česko. A další videa v těchto dnech plní sociální sítě.

Pokud tedy ve dnech 29. až 31. května potkáte dobrovolníky s vodou, udělejte dobrý skutek a užijte si za něj vodu, která pomáhá. "Předem děkujeme, za každý dar, kterým se rázem dárce promění v DOBROVODA a potvrdí v praxi motto Diakonie Západ: Pomoc má mnoho tváří," vzkazuje Janíček.

V případě, že dobrovolníky nepotkáte a přesto budete chtít pomoci, pošlete dárcovskou sms na telefonní číslo 87 777 ve tvaru:

DMS VODAPOMAHA 30

DMS VODAPOMAHA 60

DMS VODAPOMAHA 90

Cena DMS je 30 nebo 60 nebo 90 Kč, Diakonie Západ obdrží 29 nebo 59 nebo 89 Kč.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka