Úspěšný vstup do jara. Viktorka vyhrála na Slovácku 2:1

Jarní část sezóny 2015/2016 načala Viktoria Plzeň na půdě Slovácka. Západočeši chtěli v neděli odpoledne navázat na poslední zápasy v Uherském Hradišti, které v minulých letech zvládala.

Cílená propagace v Plzni

Naopak odčinit chtěli viktoriáni podzimní remízu 2:2, tedy jediné podzimní domácí zaváhání Viktorie v Synot lize. Do zápasu nastoupila se stoperskou dvojici Hejda – Baránek, na hrotu útoku se bil jedenáctigólový Michal Ďuriš.

Úvod utkání naznačil, že ani jedno z mužstev nebude chtít spoléhat pouze na silnou defenzivu. Domácí se spoléhali na silově skvěle disponované ofenzivní hráče Koného s Kerbrem, Plzeň skvěle prezentovala výborná souhra na pravé straně hřiště. V osmé minutě se míčem z volného přímého kopu pokoušel najít Kovařík Hejdu, plzeňskému obránci ale chyběly na zadní tyči centimetry. V 11. minutě sehráli viktoriáni fantasticky rychlou akci. Baránek poslal přes půl hřiště přesný pas na Kovaříka, který oslovil před prázdnou bránou Daniela Koláře - 1:0! Slovácko až na slabou hlavičku Košúta přenechávalo ofenzivní choutky Viktorii, která se drala do domácího vápna. Ve 23. minutě podkopl Daníček v pokutovém území Tomáše Hořavu a nařízený pokutový kop proměnil ve svůj druhý zásah do sítě Daniel Kolář – 2:0! Plzeňská jízda ale pokračovala, ve 28. minutě zakončoval rychlý přechod do útoku jen těsně mimo nejlepší ligový střelec Michal Ďuriš. Ve 35. minutě byl Ďuriš opět blízko brance, proti byl ale skvěle reagující gólman Heča. V první půli Viktoria svého soupeře přehrávala, i proto se mohla o přestávce těšit z dvougólového náskoku.

V úvodu druhé půle pokračovala Plzeň v tlaku, urodilo se však na druhé straně. Ihned poté, co na hřiště vstoupil domácí kanonýr Došek, měli hráči Slovácka možnost zahrávat pokutový kop. Ten v branku proměnil Milan Kerbr a ztenčil vedení Plzeňanů na jednu branku. V 65. minutě se pokoušel odpovědět Kovařík, jenž střílel netradičně pravou nohou. Jeho pokus se ale mezi tři tyče nevešel. Několik okamžiků na to se do šance uprostřed vápna dostal Ďuriš, balón ale netrefil ideálně a ten oběhl tyč Hečovy branky pouze zvnějšku. V 74. minutě se rozhodl Karel Krejčí poprvé střídat, na plac poslal místo Michala Ďuriše čerstvého Jana Holendu. O čtyři minuty později nahradil Jana Kopice na hrací ploše Milan Petržela. V 83. minutě se pokusil Karel Krejčí otupit přicházející ofenzivní choutky domácích a namísto Daniela Koláře poslal na trávník Romana Hubníka. Atmosféra s blížícím se koncem utkání houstla, viktoriáni si ale závěr zápasu důslednou obranou pohlídali. Z Uherského Hradiště si odvezli všechny tři body za vítězství 2:1.

17.kolo, neděle 14.2.2016, 16:00

Slovácko: Heča – Chvátal (90. Břečka), Hofmann, Košút, Chýla (81. Sadílek) – Rada, Daníček (56. Došek) – Diviš, Havlík, Kerbr – Koné

Plzeň: Kozáčik – Matějů, Hejda, Baránek, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic (78. Petržela), Kolář (82. Hubník), Kovařík – Ďuriš (75. Holenda)

Branky: 58. Kerbr (pen.) – 12. Kolář, 27. Kolář (pen.) ŽK: Daníček, Koné, Chvátal – Kopic, Limberský Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Hájek


foto: fcviktoria.cz



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka