Domažlice zvou na víkendové Chodské slavnosti

62. ročník jednoho z největších tuzemských folkloristických festivalů nabízí přes 50 pořadů a také třeba tisíce koláčů ve stáncích.

Jarní servisní akce AUTO CB

To hlavní, co desetitisíce návštěvníků do Domažlic přitáhne, se odehraje v sobotu a v neděli, víkend nabídne více než 50 sólových i komponovaných pořadů na několika scénách, mimo jiné i v rámci nejmladší Jarmareční scény, která doplní velký staročeský jarmark v centru města. Tomu budou samozřejmě vévodit pravé chodské koláče, které před poutí začali péct třeba v bořické pekárně a jen tady napekli deset tisíc těch velkých klasických a pak další tisíce menších svatebních.

Penziony mají obsazeno na tenhle víkend dlouho dopředu. Cestování do Domažlic by ale nemělo být problémem, České dráhy posilují na sobotu a neděli vlakové spoje, přepraví o tisíce lidí víc. V sobotu na trati Plzeň – Domažlice a zpátky  na vybraných devíti vlacích, v neděli na jedenácti. Po oba víkendové dny budou posílené spoje také na trati  Klatovy - Domažlice a Bělá nad Radbuzou - Domažlice. 

I když ještě před týdnem tomu tak nebylo, aktuální předpověď počasí je příznivá. Sobota a neděle by měly být víceméně bez deště s příjemnými teplotami do pětadvaceti stupňů. Počasí by tedy přát mělo a jestli se do Domažlic chystáte, nenechte si Chodské zkazit ani kapsáři, kteří se na podobných akcích pohybují. Policisté před nimi varují a stejně tak upozorňují na dopravní omezení.      


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 13.08.2016 09:48



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka