Domažlická nemocnice získala mezinárodní certifikát kvality

Několik měsíců příprav, plné nasazení personálu a precizní realizace. To vše musela Domažlická nemocnice zvládnout, aby získala prestižní ocenění, které ji staví na roveň špičkových evropských zařízení.

Cílená propagace v Plzni

Systém řízení kvality procesů dle normy ISO 9001:2015 je hodnotnou a mezinárodně ceněnou známkou kvality. Označuje nemocnici, která efektivně a inovativně řídí všechny procesy poskytované zdravotní péče, bezpečnosti a kvality služeb.

Domažlická nemocnice tuto mezinárodní známku kvality obdržela 22. srpna 2019. „Certifikaci jsme získali nejen na lůžkovou a ambulantní péči, ale i pro urgentní péči a pohotovost, komplement, lékárnu a zdravotnickou dopravní službu. Předcházel tomu velmi obsáhlý osmiměsíční proces přípravy celé nemocnice, který byl velmi náročný zejména pro zaměstnance,“ říká Petr Hubáček, předseda představenstva Domažlické nemocnice. „Cílem tohoto rozsáhlého auditu bylo ověření procesů v nemocnici, zda nastavené procesy odpovídají praxi. Domažlická nemocnice dokázala, že poskytuje vysokou kvalitu služeb a je v tuto chvíli jedinou nemocnicí v České republice, která získala jako celek na všechny primariáty mezinárodní certifikát od naší společnosti pod německou akreditací,“ uvedla Karolina Sládečková ze společnosti TÜV SÜD.

Domažlická nemocnice se získáním tohoto ocenění stává konkurenceschopnou v rámci evropského zdravotnictví. Pro pacienty je to signál, že zde budou ošetřeni zkušenými profesionály. Nároky na kvalitu poskytovaných zdravotnických služeb v rámci celé Evropy totiž neustále rostou. „Získání mezinárodního certifikátu kvality jasně dokazuje, že i menší krajské nemocnice mohou poskytovat tu nejkvalitnější zdravotní péči a mohou provádět výkony stejně dobře, jako velké nemocnice,“ říká předseda představenstva Nemocnic Plzeňského kraje a.s. Marek Kýhos.

Certifikát udělila nemocnici certifikační společnost TÜV SÜD z Německa, která je předním poskytovatelem špičkových řešení v oblasti kvality. Na trhu funguje již 150 let a má proto důvěryhodné znalosti v různých oblastech. Certifikát s logem TÜV SÜD je zároveň významným klíčem, pokud by nemocnice v důsledku své geografické polohy nabízela vybrané služby pacientům či klientům v Bavorsku. Nemocnice Plzeňského kraje včetně Domažlické jsou rovněž certifikovány dle národních akreditačních standardů SAK ČR.

Nastavením procesů dle norem ISO, které se týkají nejen oblasti péči ale i oblasti řízení společnosti, hospodaření, administrativy, pracovněprávních vztahů, řízení zásob a dalších činností, posouvají Domažlickou nemocnici mezi lůžková zařízení s garancí nejvyšší kvality péče v tuzemsku. Také další nemocnice sdružené pod holdingem Nemocnice Plzeňského kraje a.s. budou usilovat o získaní této značky kvality.

foto: www.domazlice.nemocnice.pk.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka