Domažličtí studenti v Plzni v neděli odehrají Loose v obrazech

Západočeská galerie v Plzni zve na nedělní mimořádný program k ukončení výstavy Interiéry duše. Umělecké bytování v prostoru Loosových plzeňských architektur: Svět v Loosovi / Loos v obrazech - neděle 30. dubna od 10:30 hodin, výstavní síň Masné krámy.

Cílená propagace v Plzni

Představen bude katalog výstavy a pro mimořádný úspěch proběhne repríza komponovaného pořadu studentů Gymnázia J. Š. Baara v Domažlicích, který byl připraven k zahájení výstavy studentských prací SVĚT V LOOSOVI – LOOS V OBRAZECH (výstava probíhá v přednáškovém sále ZČG v Pražské 13 od 22. dubna do 8. května 2017).

 V působivém pásmu se střídají skvělé hudební výkony (pěvecký sbor zpívající písně Jaroslava Ježka), taneční čísla a recitace poezie s velmi fundovaně podanými kapitolami z historie a to nejen o životě Adolfa Loose a smutných osudech jeho židovských plzeňských klientů, ale i dramatických politických zvratech bouřlivého 20. století ve střední Evropě. Součástí bezvadně secvičeného celku jsou i hrané sekvence, kdy uslyšíte slavné citáty, které Adolf Loos skutečně pronesl, a projekce dokumentárních dobových záběrů.

Účinkují:

Jiří Polívka jako Adolf Loos

Petra Melicharová jako Židovka a vypravěčka

Karolína Kašová jako vypravěčka

Josef Nejdl jako Žid a vypravěč

Natálie Schambergerová a Barbora Kupilíková – tanečnice

Alžběta Johánková a Petra Melicharová – recitující

Písněmi Jaroslava Ježka doprovází pěvecký sbor Bel canto.

Digitální zpracování zajistil Martin Feder.

 Program studenti nacvičili pod vedením pedagogů Aleny Poulové, Sylvie Vágnerové a Tomáše Javorského a pod záštitou ředitelky gymnázia Jany Štenglové.

 Výtvarné práce studentů jsou inspirovány plzeňskými Loosovými interiéry a výstavou Interiéry duše / Umělecké bytování v prostoru Loosových plzeňských architektur.

 Výstava Interiéry duše v Masných krámech končí v neděli 30. dubna, ale výstavu Svět v Loosovi – Loos v obrazech můžete navštívit v přednáškovém sále ZČG v Pražské 13 až do 8. května, otevřeno je denně mimo pondělí od 10 do 18 hodin.

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka