Doosan Škoda Power dobývá Jordánsko

Doosan Škoda Power získala již druhý projekt v Jordánském království. V rámci čtvrté etapy výstavby paroplynové elektrárny Samra rozšíří stávající plynový cyklus o parní část. Doosan Škoda Power do elektrárny dodá parní turbínu s generátorem o výkonu 70 MW.

Cílená propagace v Plzni

Součástí dodávky jsou také další systémy turbosoustrojí. „Základ dodávky pro Samru v Jordánsku tvoří moderní jednotělesová parní turbína s přihříváním a axiálním výstupem do vzduchem chlazeného kondenzátoru,“ upřesnil Tomáš Winkler, manažer tohoto projektu v Doosan Škoda Power. 

Objednatelem je čínská SEPCOIII ELECTRIC POWER CONSTRUCTION CORP., která je rovněž hlavním dodavatelem celého projektu pro vlastníka a provozovatele elektrárny, společnost Samra Electric Power Company Jordan. Odeslání vyrobené parní turbíny a dalších dodávek Doosan Škoda Power na stavbu se plánuje na polovinu roku 2017, uvedení elektrárny do komerčního provozu pak přibližně o rok později.

V Jordánsku je v úspěšném provozu parní turbína 135 MW, instalovaná již od roku 2011 v paroplynové elektrárně Al Qatrana, která pro Doosan Škoda Power představuje velmi pozitivní referenci.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 06.02.2017 12:13



5 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka