Doosan Škoda Power má Cenu hejtmana za společenskou odpovědnost

Doosan Škoda Power získala Cenu hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost pro rok 2014. Společnost obsadila první místo v kategorii věnované podnikatelským subjektům.

Jarní servisní akce AUTO CB

Cílem soutěže, která se konala již druhým rokem, je iniciovat zájem organizací o principy společenské odpovědnosti s důrazem na oblast životního prostředí a sociální odpovědnosti. Společnost Doosan Škoda Power se pravidelně zapojuje do dobročinných projektů, jež pomáhají v Plzni a okolí, a někteří její pracovníci jsou také dárci krve a členy Národního registru kostní dřeně.

„Zájem našich zaměstnanců o dobrovolnické aktivity se stále zvyšuje, proto nás ocenění velice potěšilo a považujeme ho za další motivaci. Řídíme se pravidlem, že by velké i malé firmy měly být prospěšné regionu, ve kterém působí, a lidem, kteří kolem nich žijí. Proto chceme v podobné činnosti nadále pokračovat,“ okomentoval vítězství v soutěži Richard Kabuď, personální ředitel Doosan Škoda Power.

Do soutěžního klání se mohly v průběhu března a dubna přihlásit subjekty z podnikatelského prostředí i veřejného sektoru, které působí v Plzeňském kraji, výběr vítězů proběhl v květnu. Druhý ročník Ceny hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost 2014 pořádal Plzeňský kraj spolu s Regionální hospodářskou komorou Plzeňského kraje a Radou kvality ČR. Ocenění se inspiruje podobně zaměřenou Národní cenou ČR za CSR (Corporate Social Responsibility).   

Pro společnosti a organizace, které se řídí principy CSR, jsou samozřejmostí vysoké etické standardy. Dbají rovněž na dobré pracovní i životní podmínky svých zaměstnanců. Věnují se také dobročinným aktivitám a zajímají se o stav životního prostředí, čímž prospívají regionu, kde působí. 

Zaměstnanci i vedení plzeňské společnosti pravidelně pomáhají na několika úrovních. V dubnu letošního roku se 130 pracovníků Doosan Škoda Power v rámci dobrovolnického dne zúčastnilo různorodých dobročinných aktivit, jejichž cílem bylo pomoci potřebným projektům a zařízením především v domovské Plzni a okolí. Pracovníci společnosti také pravidelně darují krev a dvě desítky zaměstnanců v březnu vstoupily do Národního registru dárců kostní dřeně. Doosan Škoda Power podporuje také oblast sportu, je dlouhodobým partnerem fotbalového klubu Viktoria Plzeň.    


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka