Doosan Škoda Power mezi nejlepšími zaměstnavateli plzeňského regionu

Již po popáté byla společnost Doosan Škoda Power oceněna jako jeden z nejlepších zaměstnavatelů Plzeňského regionu, a sice tentokrát obsadila druhé místo v kategorii zaměstnavatel do 5000 zaměstnanců.

Jarní servisní akce AUTO CB

Slavnostní vyhlášení a předání diplomu proběhlo na konci května v prostorách Západočeské univerzity za účasti dalších oceněných firem Plzeňského, Karlovarského a Jihočeského kraje pod záštitou společností Sodexo, PWC a Klubu zaměstnavatelů.

Cenu si z rukou pana Pavla Huláka z Klubu zaměstnavatelů převzal personální ředitel Doosan Škoda Power Richard Kabuď. „Jsem velmi potěšen, že naše společnost opět uspěla mezi nejlepšími a to na základě porovnání „tvrdých“ dat jako jsou například mzdy zaměstnanců, míra investic do vzdělávání nebo investice do společenské zodpovědnosti či produktivity práce. Zároveň chci poděkovat nejen všem vedoucím, ale současně zaměstnancům, že se nám společně daří vytvářet takové prostředí a podmínky, díky nimž jsme externími společnostmi opakovaně oceněni a patříme mezi nejlepší zaměstnavatele v regionu. To vnímám jako závazek do dalších let, abychom udělali vše pro udržení této pozice.“

Doosan Škoda Power je jedním z největších plátců daně do státního rozpočtu. Dává práci 1250 kmenovým zaměstnancům a díky dalším spolupracím a subdodávkám celkem asi třem tisícům lidí v regionu. Společnost je specifická tím, že má vlastní výzkumné a vývojové centrum, kde pracuje na sedmdesát odborníků v oblasti výzkumu. „Od vývoje až po konečnou realizaci u zákazníka se jedná o náš vlastní produkt. Charakterizoval bych nás jako výrobně-inženýrskou společnost s vlastním výzkumným, projektovým a obchodním zázemím. Jedna věc je turbínu prodat, což je kvůli konkurenci na trhu složitá věc, ale druhá věc je vyjít vstříc požadavkům zákazníka. Časově náročná je jak konstrukce turbíny, tak její tepelný a pevnostní výpočet, výroba, ale také realizace u zákazníka. Tím jsou kladeny vysoké nároky na naše zaměstnance, přesto se nám daří zaměstnávat ty nejlepší. O to víc mě toto ocenění těší,“ dodává Richard Kabuď.

DOOSAN ŠKODA POWER v kostce
Doosan Škoda Power, člen skupiny Doosan, je předním světovým výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny a strojovny vybavené pro parní turbíny. Portfolio Doosan Škoda Power zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 3 až 1200 MW. Díky dlouholeté zkušenosti v aplikacích pro paroplynové cykly, uhelné elektrárny, jaderné elektrárny, CSP a investicím do výzkumu a vývoje nabízí jeho produkty spolehlivost, vysokou účinnost a provozní pružnost.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka