Doosan Škoda Power uvedl do provozu protitlakou odběrovou turbínu pro PKN Orlen v Plocku

Elektrickou energii a páru pro jeden z největších petrochemických koncernů ve střední Evropě dodává nová 70 MW turbína plzeňského výrobce Doosan Škoda Power.

Cílená propagace v Plzni

Polskému petrochemickému gigantovi PKN Orlen byla turbína předána do provozu ve smluvně stanoveném termínu.

Protitlaká odběrová parní turbína už je v polském Plocku v plném provozu. Po nezbytných testech, které potvrdily vynikající technické výsledky, a po garančním měření, provedených nezávislou firmou, již dnes turbína o výkonu 70 MW s generátorem dodává elektrickou energii a páru jedné z největších chemiček v Evropě. Zákazník si investicí v hodnotě stovek milionů korun zajistil kvalitnější výrobu elektrické energie a výrazně zvýšil disponibilitu svého stávajícího zařízení.

Zakázka, která obsahovala kromě dodávky komplexního zařízení i stavební činnost na místě a samotné vyvedení elektrického výkonu, se v historii Doosan Škoda Power řadí k těm s nejambicióznějším harmonogramem. Od podpisu smlouvy do finální realizace, včetně povolovacích procedur a nezbytného odzkoušení, neuplynuly ani dva roky. Složitost realizace zakázky umocňovalo samo prostředí mamutí chemičky specifické mnoha schvalovacími a legislativními požadavky. Skutečnost, že se šibeniční termín podařilo nejen dodržet, ale i výrazně zkrátit, je velikým úspěchem realizačního projektového týmu. „Přispělo k tomu i to, že tým byl složen jak z Čechů, tak i Poláků, znalých místních podmínek,“ prozradil Petr Poloček, technický projektový manažer z Doosan Škoda Power. Ve srovnání s obdobnými projekty, na kterých participuje několik dodavatelů, byla společnost Doosan Škoda Power schopna celý náročný projekt odřídit a dotáhnout jen s polovičním počtem lidí.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 26.11.2017 07:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka