Dotaci dostane studentský film i fantasy seriál

Rada Plzeňského kraje poskytne účelové neinvestiční dotace čtyřem žadatelům v celkové výši 180 000 korun.

Cílená propagace v Plzni

• S ohledem na možnost veřejné prezentace úspěchů v oblasti ochrany architektonického dědictví na území Plzeňského kraje poskytne Plzeňský kraj dotaci ve výši 60 000 korun organizaci Czech Architecture Week na částečné pokrytí nákladů spojených s realizací projektu Pocta české památkové péči. Projekt se věnuje ochraně a revitalizaci architektonického dědictví a klade si za cíl upozornit na objem aktivit realizovaných za posledních 30 let v této oblasti.

• Vznik absolventského filmu Bonacha studenta Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku Jana Václava podpoří kraj částkou 20 000 korun. Film bude zasazen do prostředí trampské osady Bonacha (reálně trampská osada Kosí potok). Bude se natáčet v údolí řeky Mže (Butov, chatky kolem Úterského potoka) a na soutoku Kosího potoka se Mží (zde je přímo trampská osada Kosí potok). Městská část filmu se bude realizovat na sídlišti Lochotín v Plzni. Vlaková scéna vznikne na Bezdružické lokálce.

• Na podporu vzniku fantasy seriálu Dračí prsten obdrží Jeremy Tichý (zástupce amatérské/studentské filmařské skupiny Epic Cam Guy Productions) 30 000 Kč. Skupina v roce 2018 natočila na hradě Radyně pilotní díl fantasy dobrodružného středověkého seriálu Dračí prsten. V letošním roce se bude realizovat natáčení dalších čtyř dílů. Natáčení proběhne zejména na hradě Radyně, ve skanzenu Chanovice a také na zřícenině hradu Buben. Na projektu spolupracuje plzeňský rytířský spolek Rytíři Koruny České, který se pravidelně účastí zahraničních filmových produkcí (Letopisy Narnie, Johanka z Arku, atd.)

• Kraj také podpoří vydání českého překladu ukrajinského titulu Artem Čech, Bod nula. Jedná se o dílo, které reflektuje autentické zkušenosti vojína základní služby z rusko-ukrajinského konfliktu. Kniha je tak dokumentem o událostech stále aktuálních a současně literárně silnou zpovědí. Překlad knihy vzniká v návaznosti na soutěž pro mladé překladatele, kterou Velvyslanectví Ukrajiny v ČR pořádá s Českou asociací ukrajinistů. Dotace 70 000 korun získá vydavatelská společnost Éditions Fra.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka