Doubravečtí skauti zvou na nedělní Aprílové hrátky

Na oslavu příchodu jara pořádají v neděli 8. dubna skauti na Doubravce tradiční APRÍLOVÉ HRÁTKY pro děti a rodiče z celého města. Letos se akce koná od 14 do 17 hod. v parku „V Homolkách“.

Jarní servisní akce AUTO CB

Děti se mohou těšit na řadu her, zábavných úkolů, kreativních i nevšedních aktivit, například možnost vyzkoušet si chůzi po laně, lanové lávky či tradiční kuličkiádu.

 „Tuto tradiční akci pořádáme každý rok, abychom společně s plzeňskými rodinami oslavili příchod jara. Je to příležitost se sejít v příjemném prostředí a užít si zábavné odpoledne na čerstvém vzduchu,“ zve Plzeňany jedna z organizátorek akce Kristýna Hoblová a dodává, že akce se koná již podeváté. Vstupné se ani v letošním roce neplatí, a dokonce děti získají po absolvování všech disciplín drobnou odměnu.

 „Aprílové hrátky jsou určeny především předškolákům a dětem na prvním stupni ZŠ, ale některé aktivity s jistotou zaujmou i starší – například slackline nebo lanové lávky. Dále se mohou návštěvníci těšit na výtvarná stanoviště, malování na obličej a spoustu dalších různých her a hříček, kde si děti ověří svoji zručnost,“ upřesňuje Hoblová. Akce také zajímavou formou ukazuje, s jakými hrami je možné se setkat ve skautských oddílech. V loňském roce se Aprílových hrátek zúčastnilo na 120 dětí a 60 dospělých.

Junák – český skaut, z. s., v současné době sdružuje více než 60 000 dětí a dospělých a již dvanáctým rokem zaznamenává nepřetržitý nárůst počtu členů. V Plzni a okolí počet registrovaných členů přesahuje 1600. Plzeňští skauti se často zapojují do organizace kulturních, sportovních a charitativních projektů. Kromě účasti na Slavnostech svobody roznáší Betlémské světlo, připravují příměstské tábory nebo organizují zářijové aktivity pod společných názvem „Skauti dětem“.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka