Drahotín stihl s prázdninami zmodernizovat dětské hřiště

Děti z malé obce Drahotín nedaleko Domažlic si budou o prázdninách hrát na opraveném hřišti.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jedno z mála obecních míst určených pro společné hry nejmenších bylo dosud v silně nevyhovujícím technickém stavu, obec se proto letos pustila do jeho rekonstrukce, s čímž jí pomohl příspěvek Nadace ČEZ v hodnotě 250 tisíc korun.

Staré herní prvky na hřišti v Drahotíně už delší dobu neodpovídaly standardům ani předpisům, místní děti tak byly ochuzeny o plnohodnotné využívání hrací plochy v centru obce. Čtvrtmilionový příspěvek od Nadace ČEZ pomohl Drahotínu dětské hřiště opravit a doplnit novými zábavnými prvky. „Na naše hřiště nově přibyla multifunkční herní sestava, houpačka se skluzavkou, posilovací sestava pro starší děti, pískoviště a kolotoč. Všechny prvky disponují rovněž bezpečnými dopadovými plochami, aby se na hřišti nemusely bát děti ani jejich rodiče,“ uvedl starosta Drahotína Jan Michal.

Oranžové hřiště se v obci se zhruba dvěma sty obyvateli otevřelo k vysvědčení dětí ve čtvrtek 30. června, přístupné bude všem nejmenším i jejich rodičům nepřetržitě. Plochu, která v jedné ze sociálně vyloučených lokalit na Plzeňsku rozšířila možnosti volnočasového a sportovního vyžití místních dětí a mládeže, pomohla vybudovat Nadace ČEZ. K jejímu příspěvku obec z vlastního rozpočtu přidala ještě 18 136 korun.

Nadace ČEZ v Česku pomáhá budovat dětská a sportovní hřiště od svého založení v roce 2002. Za tuto dobu podpořila vznik téměř 400 hracích ploch. „Dětská hřiště patří k základní volnočasové výbavě každého města či obce České republiky. Jejich vznik či potřebná obnova jsou však pro municipality často velkou finanční zátěží, proto jsme moc rádi, že jsme v takovéto situaci mohli podat pomocnou ruku obci Drahotín, a vybudovat tak další z Oranžových hřišť v Plzeňském kraji," uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka