Drogy si nechal poslat ze Španělska do Plzně

Němečtí celníci přepravovanou zásilku odhalili. Ve spolupráci s příslušníky Generálního ředitelství cel pak plzeňští kriminalisté muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu.

Cílená propagace v Plzni

 V průběhu měsíce února 2019 si 41letý muž u svého známého telefonicky objednal dodání zásilky psychotropní látky ze Španělského království do České republiky. V návaznosti na tuto objednávku mu byla na jím uvedenou adresu v České republice zásilka odeslána. Ta byla přepravována letecky. Během přepravy však byla v rámci letecké celní kontroly německými celníky odhalena a zajištěna. Obsahem zásilky byly dva zatavené plastové obaly, první s nažloutlou krystalickou látkou o hmotnosti více jak 90 gramů a druhý se zavlhlou bílou látkou ve formě pasty o hmotnosti více jak 80 gramů. Jak se následně ukázalo, odborným rozborem obsahu přepravované zásilky byly psychotropní a návykové látky - amfetamin a MDMA - extáze. Díky výborné spolupráci německých a českých celníků doputovala zásilka na cílenou adresu, kde byl při převzetí zásilky 41letý cizinec zadržen.

Plzeňští kriminalisté si případ ještě téhož dne z rukou příslušníků Generálního ředitelství cel převzali a muže dne 13. března 2019 obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu. Policejní komisařka pak podala podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval. V případě prokázání viny mu v pravomocném rozhodnutí může hrozit až desetiletý trest odnětí svobody.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.03.2019 07:22



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka