Druhá vlna kotlíkových dotací odstartuje na konci října

Plzeňský kraj vyhlásí druhé kolo dotačního titulu „Pořízení ekologického vytápění v domácnostech II“. Žádosti budou podávány elektronicky v aplikaci eDotace od 30. 10. 2017 do 31. 1. 2018 nebo do dne vyčerpání alokace, pokud tento den nastane dříve.

Cílená propagace v Plzni

Dotace je určena fyzickým osobám – konečným uživatelům na výměnu stávajících kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním za tepelné čerpadlo, kotel pouze na biomasu, automatický kotel na uhlí a biomasu (kombinovaný) nebo plynový kondenzační kotel a to v rodinném domě. Finanční alokace této výzvy činí 223 880 000 Kč.

V Plzeňském kraji přispěje na kotlík i špatný vzduch. Lidé z oblastí s horším ovzduším mohou podle Plzeňského deníku získat tisíce navíc. Jsou to například Blovice, Stod, Rokycany nebo Domažlice a řada dalších. Obyvatelé mohou získat na výměnu starých kotlů za ekologičtější o 7,5 tisíce korun víc než ostatní.

Kraj budou od začátku září objíždět odborníci, kteří na seminářích poradí, jak o dotace žádat. Samotný příjem žádostí kraj spustí na konci října a zájemci mohou dostat až 120 tisíc korun. V prvním kole byl největší zájem o tepelná čerpadla a kombinované kotle.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka