Držitelé titulu Stavba roku Plzeňského kraje za rok 2016 se představují na výstavě

Hrádek u Sušice hostí tradiční putovní výstavu všech přihlášených staveb do veřejné soutěže Stavba roku Plzeňského kraje za rok 2016.

Cílená propagace v Plzni

Jejím cílem je přestavit držitele titulu, nominované i všechny přihlášené stavby do veřejné soutěže široké veřejnosti. Letos se zájemcům představí celkem na osmi různých místech v regionu.

Do letošního ročníku soutěže majitelé, investoři či projektanti přihlásili celkem 27 staveb dokončených či zkolaudovaných v roce 2016, z nichž porota nominovala 16 na hlavní ocenění.

Titul Stavba roku Plzeňského kraje za rok 2016 si odnesly tři stavby ze sedmi soutěžních kategorií - zrekonstruovaná jízdárna v Tachově-Světcích, bytový dům ve Veleslavínově ulici v Plzni a plzeňské sídlo společnosti Workpress Aviation.  Uděleny byly i nestatutární ceny – např. Cena primátora města Plzně a hejtmana Plzeňského kraje a další.

 „Plzeňský kraj se může pochlubit mnoha krásnými místy, památkami, ale také zajímavými stavbami. Mezi těmi, které byly dokončeny v minulém roce, vybrala odborná porota ty, jež se nyní pyšní titulem Stavba roku Plzeňského kraje. Mě osobně velmi těší, že putovní výstava všech staveb, které se do soutěže přihlásily, bude zahájena v Galerii Hrádek „Prostor her a inspirace“ v Hrádku u Sušice. Majitelům tohoto objektu jsem totiž měl tu čest v rámci vyhlašování Stavby roku předat Cenu hejtmana Plzeňského kraje,“ uvedl hejtman Josef Bernard.

Všechny stavby přihlášené do letošního ročníku soutěže budou ke zhlédnutí v Galerii Hrádek – v areálu Zámku Hrádek do 27. července.  Poté se výstava přesune do Tachova do oceněné Jízdárny Světce.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka