Držitelkou ocenění Žena regionu je Irena Vítovcová

Vítězkou devátého ročníku prestižního ocenění Žena regionu se za Plzeňský kraj stala Irena Vítovcová, předsedkyně Občanského sdružení ProCit.

Cílená propagace v Plzni

V hlasování veřejnosti obdržela v konkurenci dalších devíti nominovaných aktivních žen kraje nejvíce hlasů.

Slavnostní předání ceny Žena regionu se uskutečnilo 18. října v budově krajského úřadu v Plzni. Ocenění Ireně Vítovcové předali za přítomnosti zástupců soutěže a partnerů hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, náměstkyně hejtmana Marcela Krejsová a Marie Heřmánková, výkonná ředitelka neziskového projektu Žena regionu. Slavnosti byly přítomny také finalistky regionálního kola.

„Je mi ctí setkat se se ženami, které se věnují nejen svojí profesi, ale aktivní jsou také ve veřejné sféře, pomáhají hendikepovaným, dětem nebo seniorům, nezištně se podílí na různých aktivitách a k tomu stíhají péči o rodinu a svoji práci. Tyto ženy mají můj obdiv a takovým symbolickým poděkováním je pro ně i udílení cen Žena regionu. Blahopřeji proto vítězce této soutěže a držím jí palce do celostátního kola, kde bude reprezentovat náš kraj,“ uvedl hejtman Josef Bernard.

Vítězka ceny Žena regionu v Plzeňském kraji Irena Vítovcová založila občanské sdružení ProCit, které pomáhá nejen dětem s autismem, ale hlavně rodinám těchto dětí, pro které je často velmi těžké vše zvládat. Díky vlastní zkušenosti s dětským autismem se jí podařilo vybudovat druhé centrum v ČR, které poskytuje specializovanou diagnostiku, jak psychiatrickou, tak pedagogickou, a mnoho rodin tak již nemusí čekat i více než rok na vyšetření v Praze. Postupně začala organizovat i volnočasové sportovní aktivity ve spolupráci s Fakultou tělesné výchovy ZČU a zapojila děti do celosvětového hnutí speciálních olympiád. Pravidlem jsou již příměstské tábory i letní tábor pro celé rodiny. Každý rok pořádá v Borském parku běh Run for ProCit a v září v Malé synagoze benefiční koncert. Irena Vítovcová žije v Plzni, je vdaná a má dva syny. Jeden z nich má dětský autismus. „Jako předsedkyně sdružení je doslova jeho motorem a duší dění kolem,“ říká Valerie Prokopová, která Irenu do soutěže Žena regionu nominovala. Velkým snem je pro Irenu vybudování stacionáře pro děti i dospělé s autismem a problémovým chováním, kam by autistické děti mohly docházet, či tu žít a vzdělávat se s pomocí asistentů i odborného dozoru a přitom zůstat v kontaktu s rodinami.

Irena Vítovcová postupuje do národního kola soutěže Žena regionu, kde si prvenství odnese ta z krajských vítězek, která v hlasování veřejnosti obdržela absolutně nejvyšší počet hlasů. Vyhlášení celostátní vítězky se bude konat 25. října 2018 v Senátu Parlamentu ČR.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka