Duo Moravčík – Sklenička opouští Plzeň a míří společně do NHL

Jako jedno z největších překvapení mistrovství světa v Kodani byla bezesporu nerozlučná dvojice plzeňských indiánů Michal Moravčík a David Sklenička.

Cílená propagace v Plzni

Oba obránci cestovali na mistrovství světa do Dánska s očekáváním, že jim nejspíše připadne role náhradníků. Místo toho byli však pevnými kameny české defenzivy. Nevynechali jediný zápas a díky výbornému bruslení a ofenzivním schopnostem, což je v současném hokeji pro obránce základní atribut úspěchu, si vysloužili velkou pozornost. Svou hrou přesvědčili nejeden světový hokejový klub.

Definitivně oba obránci opouštějí plzeňský led a míří společně do věhlasného MONTREALU CANADIENS.
Montreal vstoupil do NHL v sezóně 1917/18 a hraje v Atlantické divizi v rámci Východní konference. Své domácí zápasy hraje v hale Centre Bell s kapacitou 21 288 diváků, což je v současné době stadion s největší kapacitou diváků v NHL. Na svém kontě má 24 vítězství ve Stanley Cupu. Naposledy ale NHL ovládl v sezóně 1992/93.

O třiadvacetiletého Michala Moravčíka i o rok a půl mladšího Davida Skleničku byl zájem už v průběhu MS, poptávky přišly i z Ruska. Kluci se však rozhodli zkusit štěstí a prodat svoje schopnosti v NHL. A tak jsou další v pořadí hráčů, které vychovala hokejová Plzeň pro nejlepší hokejovou soutěž světa.
„Kluci dostali zajímavou nabídku a po zvážení jí oba přijali. Pro nás je to samozřejmě velká ztráta, nicméně už pracujeme na jejich nahrazení. Oběma přejeme hodně štěstí,“ uvedl sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka