Dušičky se blíží, pozor na zloděje. Policisté vyrážejí do akce

Muži zákona varují: Řidiči i návštěvníci hřbitovů, buďte obezřetní!

Jarní servisní akce AUTO CB

Začátek listopadu je každoročně spjat s časem dušiček. Nejen druhého listopadu, na den Památky zesnulých, ale i dny před a po tomto svátku lidé ve větší míře navštěvují místa posledního odpočinku zesnulých, aby zde uctili jejich památku. Na silnicích v této době houstne provoz a zvyšuje se nebezpečí vzniku dopravních nehod. Příčinou může být nejen začínající zimní počasí, ale i tak zvaní víkendoví řidiči. Z tohoto důvodu bude na silnicích našeho krajského města ze strany policie zvýšen dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, kdy hlídky v případě potřeby budou na rizikových místech dopravu usměrňovat. 

Policisté vyrazí  i na hřbitovy a do jejich bezprostředního okolí. Zde budou dohlížet nad samotnými pietními místy a vozy zde zaparkovanými, neboť toto podzimní období není každoročně spjato pouze s větším počtem dopravních nehod, ale i nárůstem případů krádeží. Na hřbitovy se totiž vypravují i zloději, kteří vykrádají nejen vozidla odstavená na parkovištích v okolí hřbitovů, ale neštítí se okrádat i návštěvníky hřbitovů přímo u hrobů.

 Policie proto nabádá řidiče, aby v této době dbali zvýšené opatrnosti na svých cestách, a návštěvníky hřbitovů, aby nenechávali ve svých vozech žádné cennosti, kabelky, tašky nebo oblečení, ale aby i při samotné úpravě hrobů byli na své věci ostražití a nenechávali je bez dozoru.
 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 30.10.2016 07:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka